Stanje u Hajduku

Što čeka direktor Andersson?! Pa nije došao samo gledati sa strane...

Foto: Pixsell
Što čeka direktor Andersson?! Pa nije došao samo gledati sa strane...
09.08.2013.
u 22:15
- Morat ćemo nekoga dovesti. Ne kupiti, jer novca nemamo, već dovesti
Pogledaj originalni članak

Hajduk je u ustaljenom ritmu završio igranje u Europi, u kolovozu u pravilu završava ta avantura. Jedini izuzetak posljednjih godina je 2010. godina, tada je Stanko Poklepović bijele doveo u Europsku ligu. Dila Gora ostat će zapisana kao jedna od najslabijih momčadi u povijesti, koja je izbacila Hajduk. Istina, Gruzijci su za ovakav Hajduk prejaki, Dila je jednostavno otkrila sve slabosti Tudorove momčadi. Neće biti nekih potresa u Poljudu zbog europskog ispadanja, ovakav Hajduk nema što tražiti protiv imalo ozbiljnih protivnika. Tko zna, možda je i bolje ovako, nego da je naletio nekakav rival, koji bi dokrajčio splitsku mladost. Dila će se sada sučeliti bečkom Rapidu, bit će zanimljivo vidjeti odnos snaga tih dviju momčadi.

- Okrećemo se Lokomotivi, prvenstvu - rekao je Igor Tudor nakon utakmice.

Puno je slabosti bilo u Gruziji, Hajduk je djelovao izdušeno, bila je to najlošija ovosezonska igra. Ni traga onim Tudorovim zamislima o visokom pritisku, igra nije postojala. Hajdukova mladost stasavat će kroz Hrvatsku ligu, u Poljudu nemaju vremena za lupanje glavom o zid. Najnoviji plan je ostati što duže rame uz rame s Dinamom, iskoristiti Rijekin nastavak igranja u Europi, ostaviti Split na pristojnoj razdaljini i preskočiti Lokomotivu. Čini se da je i to prezahtjevno za bijele. Pitanje je i s kakvim će kadrom u utrku, tko će sve ostati, tko će doći. Vrijeme je za neki konkretan potez sportskog direktora Jensa Anderssona, Šveđanin nije došao u Poljud da sve gleda sa strane. U narednih dvadesetak dana očekuje se njegov učinak u rubrici došli-otišli. Kapetan Mario Maloča odmah nakon utakmice u Gruziji najavio je odlazak, želi da na kraju budu sretni i on i Hajduk. Ono što je sigurno neće u Basel, koji je kupio Ivanova iz Partizana. Pitanje je što će biti s Jeanom Kouassijem. Taj 18-godišnjak iz Obale Bjelokosti silno je nedostajao u dvobojima protiv Dile, prema njemu gledaju nizozemski Ajax i Twente. I premda je predsjednik Marin Brbić nedavno kazao da Kouassi može ići samo u slučaju prave ponude stanje u blagajni moglo bi ga prisiliti na prodaju Bjelokošćanina.

Morat će se i kupiti pokoji igrač, s ovim kadrom Hajduk prvenstvenu utrku neće izdržati. Dejan Blaževski, "desetka" makednoskog Turnova, nije baš tako blizu kako to izgleda.

- Ne vjerujem da će doći, vidjet ćemo, više je to bilo medijski eksponirano nego što smo odmakli u razgovorima. Ali, morat ćemo nekoga dovesti. Ne kupiti, jer novca nemamo, već dovesti – rekao je Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

Što se prodaja tiče, nema ništa na tom planu.

- Ponuda za sada nema – jasno će Brbić.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.