POSLJEDNJA PRESICA

Štimcu ponovno nestalo struje: Ovo je kao na Marakani 1999.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Štimcu ponovno nestalo struje: Ovo je kao na Marakani 1999.
21.03.2013.
u 11:47
Posljednji medijski istup uoči dvoboja sa Srbijom (Maksimir, petak 18 sati) odradili su izbornik Igor Štimac i kapetan Darijo Srna.
Pogledaj originalni članak

Sve priče sada su završene, svjetla reflektora sele se na travnjak. Na kraju je uvijek tako, možeš pričati, govoriti, hrabriti se, ali jedini odgovori na sve stanu u tih devedeset minuta. Ozračje u našem taboru je sjajno, svi jedva čekaju istrčati pred punim Maksimirom. A na samom početku konferencije na novinare nestalo je struje. Štimac se odmah snašao.

– Kao na Marakani onda. Odavno na Maksimiru nije bilo ovoliko ljudi, pa su preopterećeni – dobacio je Štimac.

Prisjetio se te beogradske utakmice iz 1999. godine na Marakani kada je nestalo struje na stadionu. Tko je bio blizu Štimca?

– Bio je netko, ali ne sjećam se tko. Šalim se, Peđa (Mijatović, nap.a.) bio je pored mene, kad sam vidio da je on legao, učinio sam isto – rekao je Štimac.

Nakon pet minuta struja se vratila, Miljenko Sakoman riješio je problem. Štimac je govorio o sastavu.

– Kod mene je sve isto, nema promjena. Vidjet ćemo što će biti prije utakmice – rekao je Štimac.

Kolege iz Srbije proturili su pitanje o regionalnoj ligi.

– Staro pitanje, isti odgovor, ne postoje uvjeti za takvo što. Milijun je razloga, ali nismo ovdje zbog toga, ovdje smo zbog utakmice Hrvatska – Srbija – jasno će Štimac.

Vratio se utakmici.

– Spominju se tenzije, tenzije... Ja ih ne osjećam, ne vidim ih među igračima, osjeća se velika utakmica. To je jedino, a ovi naši igrači svaki tjedan igraju veliku utakmicu. Možda te tenzije postoje kod onih koji će ispuniti stadion. Neću se vraćati u prošlost, za nas je ovo nogometna utakmica, tako smo je pripremali, pa neka pobijedi bolji – kazao je Štimac.

Kolege s televizije imali su lošu snimku, pa su molile da ponovi izjavu.

– Napravite playback, koliko puta ste to napravili – smijao se Štimac i ponovio još jednom svoju izjavu.

Jasno je govorio o vrijednostima Hrvatske i Srbije.

– Nema nitko tko će reći da je Srbija bolja, svi ste svjesni da je Hrvatska bolja. Ne bježimo od toga, ali to ništa ne znači. Ovo je devedeset minuta u kojima je sve otvoreno. Sportski je da se Srbija hrabri da će pobijediti, pa neće se hrabriti da izgubi – kaže Štimac.

Pogledao je prema tih devedeset minuta.

– Bitka će se voditi po cijelom terenu, utakmica se rješava po bokovima, ali mi imamo kapacitet u sredini kroz Modrića za riješiti utakmicu. Usto, naš napad može srušiti njihov obrambeni bedem – kazao je Štimac.

Istaknuo je napadačke kapacitete Srbije.

– Đuričić je skrenuo pozornost na sebe, krila Tošić i Tadić su motorična. Znamo njihovu snagu, sve ćemo učiniti da ih zaustavimo – rekao je Štimac.

Kapetan Srna prenio je ozračje iz svlačionice.

– Ovo je specifična utakmica, pripremamo se za tri boda. Naš cilj je otići u Brazil, ozračje je dobro, svi su zdravi. Gledali smo tri puta Srbiju, svi znamo što trebamo raditi – rekao je Srna.

Otkrio je kako je došlo do ideje da se posljednji trening otvori za javnost.

– To je naša zajednička odluka, znate koliko je bilo zahtjeva za ulaznice. To je najmanje što možemo učiniti za one koji neće moći biti na utakmici – kazao je Srna.

Štimca je sustiglo pitanje o sucu Cekinu.

– Imali smo važan sastanak, koji je trajao dvadesetak minuta, razgovarali smo i o sucu. Riječ je o ponajboljem europskom sucu. Znamo pravila, nemamo se čega plašiti – rekao je Štimac.

S važnim hrvatskim dvojcem bio je trener vratara Tomislav Rogić.

– Situacija je odlična, Pletikosa i Subašić su u vrhunskoj formi, radili smo neke drukčije vježbe jer nas čeka težak teren. Razgovarali smo puno o srpskim igračima, znamo odakle prijeti opasnost – kazao je Rogić.

Štimac se nije dao navući u priču o psihološkom ratu.

– Svi ćete moći uživati u pravom nogometu. Momčad sam maksimalno distancirao od svih popratnih stvari, sačuvali smo se dovoljno. Izolirani smo u objektu, ne osluškujemo što se događa izvan našeg hotela. Nema psihološkog rata, želimo biti promotori nogometa – kazao je Štimac.

Nije se ni trznuo kada je upitan shvaća li utakmicu preosobno s obzirom na povijest svojeg odnosa sa srpskim izbornikom Sinišom Mihajlovićem.

– Nisam razumio pitanje. Sve što radimo, radimo na način da ne idemo u povijest. Vi očito sjedite na ušima – oštro će Štimac.

>>> Srbi stigli u Hrvatsku, dočekani bez najmanjeg incidenta

>>> Sve o utakmici Hrvatska – Srbija pratite na našem specijalu

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BA
balic
12:12 21.03.2013.

Arogantno lapalo... tako se ne razgovara sa novinarima... Tenzije,pa on ih sam dize i podcjenjuje druge,cuje li on sebe sto prica... Obilo ti se o glavu i letio ...

CR
cro4ever
17:49 21.03.2013.

Ja se uvijek drzim one stare narodne !!! Prije skoci pa onda vikni Hop !!!!