MINIMALNA POBJEDA

Štimac: Zadovoljan sam pobjedom, Lihtenštajn me nije iznenadio

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Štimac: Zadovoljan sam pobjedom, Lihtenštajn me nije iznenadio
14.08.2013.
u 23:33
- Bila je to dobra utakmica. U nekoliko smo navrata dopustili Lihtenštajnu pokazati kvalitetu, što je obrambeno bilo loše za nas. To se ne smije događati protiv suparnika poput Srbije ili Belgije - rekao je Štimac.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska reprezentacija iščupala je pobjedu protiv slabašnog Lihtenštajna u prijateljskoj utakmici u Vaduzu. Izabranici Igora Štimca na kraju su slavili 3:2, a junak je bio Eduardo koji je zabio dva gola.

- Na kraju dana, zadovoljan sam pobjedom. Vratili smo se na pobjednički kolosijek. Lihtenštajn me nije iznenadio. Bila je to dobra utakmica, a protivnik odigra onoliko koliko mu dopustite. U nekoliko smo navrata dopustili Lihtenštajnu pokazati kvalitetu, što je obrambeno bilo loše za nas. To nam se ne smije događati protiv jačih suparnika poput Srbije ili Belgije - rekao je Štimac, prenosi stranica HNS-a.

Štimac još uvijek traži rješenje na lijevom beku.

- Dao sam Miliću i Pivariću po 45 minuta da vidim kako će reagirati. Imali smo problema na toj lijevoj strani, možda i zbog postavljanja Olića koji je dosta trčao u napad. Nisam nikako zadovoljan prvim poluvremenom, ta se igra mora popraviti u tom dijelu. Drugo je poluvrijeme bio bolje, ali Lihtenštajn je malo tada i pao. Ipak, pohvalio bih nove igrače više nego što bih bilo koga kritizirao. Moramo isprobavati, moramo tražiti poboljšanja na toj lijevoj strani. Moj je prioritet stvaranje konkurencije i podizanje razine Strinićeve igre, a ako se pritom pojavi bolje rješenje, koristit ćemo ga.

Koliko je sastav protiv Lihteštajna sličan onom koji će istrčati protiv Srbije?

- Izgleda da će u Sevilli vratiti Rakitića na zadnjeg veznog. Morat ćemo kombinirati za Srbiju, možda s jednim defenzivnim veznim ili u sustavu 4-4-2. Sve ovisi o spremnosti i natjecateljskoj formi igrača. Očekuje me nekoliko putovanja i razgovora s trenerima naših reprezentativaca jer će dvoboj sa Srbijom zahtijevati mnogo preciznost - smatra Štimac.

>> Eduardo spasio neuvjerljivu Hrvatsku od blamaže

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.