Liga prvaka

Štimac: Dudu će se vratiti i srušit će Arsenal!

Foto: 'boris scitar'
Štimac: Dudu će se vratiti i srušit će Arsenal!
13.09.2010.
u 19:30
Igor Štimac, bivši vatreni i dugogodišnji komentator najprestižnije nogometne lige, predviđa da ćemo na Wembleyu u finalu gledati "El Clasico", sudar Barcelone i Reala.
Pogledaj originalni članak

Bio je to vikend koji je probudio emocije. Humanitarna utakmica veterana Derby Countyja i Watforda kojom je skupljan novac za Nighela Callaghana koji je obolio od raka, a igrao je za oba kluba, dirnula je Igora Štimca.

– Derby nije u elitnom razredu, kriza se osjeća, ali je ljubav ostala. Lijepo je osjetiti i vidjeti da vas se ljudi sjećaju i da cijene ono što ste im dali – opisao je svoj engleski vikend.

Chelsea jako opasna

Štimac će već u srijedu biti u HRT-ovu studiju na Prisavlju. I ove sezone bit će komentator utakmica Lige prvaka.

– Najprije bih želio čestitati Hajduku i Dinamu na ulasku u Europsku ligu. Eto, sada će nam svaki četvrtak biti nogometni praznik.

O izgledima bijelih i plavih Štimac je rekao:

– Najvažnije je da su oba kluba u Europi. Suparnici su redom ugledni, svaka pobjeda bit će vrijedna i draga. I ne treba ni trenere niti igrače previše opterećivati. Trebamo uživati.

Sigurno ćemo uživati u novoj, devetnaestoj sezoni Lige prvaka (ukupno je to 56. lov na krunu najbolje nogometne momčadi Starog kontinenta).

– Nema dvojbe da je to najjače natjecanje u nogometu. U njemu igraju svi najbolji svjetski igrači, sve su zvijezde tu, za razliku od, na primjer, svjetskog prvenstva.

Inter brani naslov, za vrh će se, kao i uvijek, boriti Barcelona, Real, Manchester United, Milan, Chelsea...

– Mislim da su prošla vremena da neka manja momčad, primjerice Porto, osvoji Ligu prvaka. Uvijek se neka tzv. manja momčad može ušuljati vrlo daleko, ali mislim da će i ove sezone prvak biti jedan od velikana.

Tko je vaš favorit?

– Volio bih da na Wembleyu u finalu igraju dvije najbolje europske momčadi, a to su Barcelona i Real. Barca je uigrana, jaka, kupila je Davida Villu... Uh, paklena je. Real je također jači. Dobro, trebat će Mourinhu vremena, ali to su dvije momčadi po mome ukusu. Još se jedino Chelsea može umiješati. Stabilna je, nije mnogo mijenjala okosnicu.

Olić ponovo fascinira

Olić i Pranjić bili su lani u finalu, može li se to ove sezone dogoditi nekom drugom?

– Teško. Bayern sigurno neće ponoviti uspjeh, ali sam uvjeren da će Olić opet biti opasan i ubojit. Uvijek ponovo fascinira.

Drugi naši igrači?

– Najviše me zanimaju Šahtar i Tottenham. Vjerujem da će se Dudu ove sezone potpuno vratiti u formu, a volio bih da zabije gol protiv Arsenala. Spursi su na Otoku veliki klub, svi čekaju što će napraviti Harry Redknapp. A on već dva dana, koliko čitam novine, plače za Lukom Modrićem i kaže da za njega nema zamjenu. A to je lijepo čuti. Svim igračima, pak, želim puno pobjeda i golova. U Ligi snova.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

VE
Velikogoričan56
20:08 13.09.2010.

E, pa lijepo je to cuti, ipak je Stimac Hajdukovac, no ocito i on cijeni i Modrica i Dudua

MA
markovic
20:28 13.09.2010.

ko bi reko da taj idiot može reci nešto pametnog,a pogotovo dobrog za bivše dinamove igrace

KR
kralj
20:55 13.09.2010.

Sad sam se ozbiljno zabrinuo za Duduovu sudbinu. Koga ovaj protežira, ne završava dobro.