NAVIJAČI ODUŠEVLJENI

Špacina izjava hit, u kafićima se može naručiti 'spiralna impostacija'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Špacina izjava hit, u kafićima se može naručiti 'spiralna impostacija'
25.02.2015.
u 10:30
Riječ je o kavi i decilitru juicea
Pogledaj originalni članak

Trening za treningom, Stanko Poklepović brzinski pokušava posložiti bijele, želi što prije otkloniti one blijede dojmove s utakmica protiv Rijeke i Lokomotive.

- Nisam prije radio s Poklepovićem, ali znam da se radi o sjajnom, iskusnom treneru, koji će nam pomoći da se dignemo - kazao je Anton Maglica, koji je trenutačno najbolji igrač Hajduka. Prenio je svoje dojmove s prvih Poklepovićevih treninga.

- Reakcije su jako pozitivne. Trener traži da se svi vraćamo u pomoć obrani, da djelujemo kao jedan - rekao je Maglica.

To djelovanje kao jedan je Poklepovićev postulat, ona njegova "spiralna impostacija", koja nije prošla protiv Lokomotive. U Poklepovićevom prijevodu, spiralna impostacija znači postavljanje igrača jedan ispred ili iza drugog i "čuvanje leđa". Taj njegov izraz postao je hit među navijačima, u kafiću pored stadiona već se može naručiti i piće nazvano "spiralna impostacija" (kava i decilitar juicea).

U hodu je Poklepović posložio svoj stružni stožer. Na mjesto kondicijskog trenera iz mlađih kategorija prebacio je Duju Poljaka, a Boro Peyrek, koji je naprasno napustio prvu momčad, bit će priključen drugoj momčadi. Usto, u Hajduku planiraju angažirati Marija Tomljanovića, profesora na Kineziološkom fakultetu, koji ima tretman ponajboljeg kondicijskog trenera u Hrvatskoj.

A čeka se priključenje Ruslana Qurbanova, koji bi trebao imati pravo igranja protiv Zadra. Barem tako kažu u Hajduku. Azerbajdžanac još nije trenirao pod vodstvom Poklepovića, morao je u Istanbul srediti vizu. Sjećate se Uzbekistanca Abdukholikova, i on je išao po vizu u Istanbul, ali ostao je tamo petnaestak dana. U Poljudu nas uvjeravaju da će Qurbanov, koji je u Hajduku na posudbi do ljeta, u srijedu biti na treningu.

>> Špacina spiralna impostacija!? To je radila Lokomotiva

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SO
sonce
13:28 25.02.2015.

Stari Špaco lupa a novinari prave iz glupe izjave senzaciju jadno i bijedno.