Slaven Belupo

Stadion će biti rasprodan, Dalića zabrinjavaju napadači

Foto: Marko Jurinec/Pixsell
Stadion će biti rasprodan, Dalića zabrinjavaju napadači
20.03.2010.
u 12:56
Dolazak Dinama u Koprivnicu oduvijek je nogometni praznik u podravskom kraju. Koliko je interes veliki svjedoči i da su karte za natkriveni dio tribine već rasprodane, pa su ostale samo one za nenatkriveni dio.
Pogledaj originalni članak

Ipak, s obzirom na najavljeno lijepo vrijeme, očekuje se da će i one planuti uoči utakmice i da će stadion biti ispunjen do posljednjega mjesta.

Iako je statistika debelo na strani modrih, nogometaši Slavena Belupa u njihove dvije posljednje utakmice na koprivničkom stadionu upisali su dvije pobjede. Istom scenariju farmaceuti se nadaju i nakon večerašnjeg susreta, premda su itekako svjesni snage Zagrepčana.

- Dinamo nije momčad za vađenje, ali treba dati sve od sebe da dobijemo tu utakmicu. Vjerujem u svoje igrače i očekujem od njih da pokažu puno više borbenosti i zalaganja nego jesenas u Zagrebu kada smo poraženi sa 6:0. Nisam pesimist, mislim da možemo igrati s njima i pozivam naše navijače da nas podrže - rekao je trener Slavena Belupa Zlatko Dalić.

S obzirom da se mjesta koja vode u Europu domaćim nogometašima čine sve udaljenijima, skeptici smatraju da gostovanje modrih u ovom trenutku stvara prevelik pritisak Dalićevim izabranicima.

- Dinamo ne može biti pritisak, Dinamo je motiv više, inspiracija da se dobro odigra. Nadam se da ćemo biti pravi, daju mi za to pravo utakmice sa Šibenikom i Karlovcem protiv kojih smo bili bliže pobjedi - kazao je koprivnički strateg, koji u momčadi Krune Jurčića najveću prijetnju vidi u Badelju, Mandžukiću i Moralesu.

Dalić ne sumnja da će gosti biti izuzetno motivirani u Koprivnici, bez obzira što mnogi tvrde da su njihovi igrači već mislima na kup utakmici protiv splitskog Hajduka.

- Utakmica bez pogodaka sa Zadranima ne pruža im mogućnost da budu opušteni protiv nas. Niti situacija na tablici nije tako bajna po njih kako se čini, Cibalia im je jako blizu.

Nakon odlaska Bojana Vručine u Izrael, Slaven Belupo u proljeće je ostao bez pravog “špic” igrača.

- Premalo zabijamo, a zabrinjava što se napadači vrlo rijetko nalaze u šansi za pogodak. Zabili smo samo dva gola u tri utakmice, i to iz prekida te nakon ubačaja s boka. Ja sam ofenzivac i radije bih da utakmica završi 4:4, a ne 0:0, ali na žalost, nemamo napadača koji bi u sezoni zabio 15 golova, nedostaje nam klasični strijelac – istaknuo je Dalić i sa smješkom na licu poručuje kako bi njega protiv Dinama zadovoljila i pobjeda od 1:0.

Direktor kluba Robert Markulin nije zadovoljan proljetnim startom Slavena Belupa.

- Nitko ne može biti zadovoljan ulaskom u proljetni dio sezone, iako je rezultatski kiks zapravo samo doma protiv Šibenika. Očekujem da ćemo se do kraja boriti za mjesto u Europi mada će biti dosta teško jer nam treba dosta bodova. Zato i nisam sretan utakmicom u Karlovcu jer smo bili bolji, a trebala su nam ta tri boda. Ne ide mi u glavu da neki igrači ne pokazuju dovoljno volje za uspjehom, samo to me muči, o promašajima i pogreškama ne želim uopće pričati. Na žalost, naš veliki problem je i što u svlačionici nemamo pravog vođu kakav je to bio primjerice Radeljić. Ipak, ništa nije gotovo, do kraja sezone moramo dati sve od sebe kako nam gledatelji ne bi mogli ništa zamjeriti – izjavio je Markulin.

Utakmica visokog rizika
Utakmica Slavena Belupa i Dinama proglašena je visokorizičnom jer se očekuje veći broj Bad Blue Boysa na tribini. Blagajne će na stadionu biti otvorene dva i pol sata prije susreta kako se ne bi stvarale velike gužve na ulazima. Parking za gostujuće navijače osiguran je ispod dijela tribine na kojoj će biti smješteni. Karte za nenatkriveni dio tribine prodaju se po cijeni od 30 kuna na blagajnama koprivničkog stadiona.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.