VEČERAS BLOKADA PROMETA

Splitska policija poziva građane da im prijave huliganske izgrede oko i na Poljudu

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Bakljada Torcide na Poljudu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
24.03.2023.
u 10:25
Obavijest stiže uoči sutrašnje utakmice Hrvatske i Walesa na Poljudu. Zabranjeno je unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, kao i ulazak i boravak na stadionu u alkoholiziranom stanju te unošenje pirotehničkih sredstava. Isto tako, nije dopušteno maskiranje lica.
Pogledaj originalni članak

Uoči subotnje kvalifikacijske nogometne utakmice Euro 2024. između Hrvatske i Walesa na poljudskom stadionu u Splitu, gdje se očekuje oko 30 tisuća posjetitelja, iz policije su pozvali građane da im prijave osobe koje se protupravno ponašaju uoči, tijekom i nakon utakmice. Splitsko-dalmatinska policija u petak je najavila kako će će prije, za vrijeme i nakon utakmice intenzivno opservirati područje grada, obilaziti mjesta gdje će se okupljati navijači i njihove skupine te provoditi potrebne mjere i radnje, a sve s ciljem prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti osoba.

Na području grada, ali i na čitavom području županije očekuju velik broj navijača, kako pripadnika različitih hrvatskih navijačkih skupina, tako i onih stranih. Stoga su zamolili građane da ih odmah pozovu uoče li skupine osoba koje se protupravno ponašaju ili bi se mogle.

Od večeras u 20 sati blokada prometa oko užeg dijela stadiona

Građane obavještavaju da će od večeras u 20 sati do završetka osiguranja utakmice blokirati promet na cestama oko užeg dijela stadiona, a ograničena mogućnost parkiranja bit će na parking prostoru ispred Doma Hajduka.

Posjetitelji utakmice svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni, a policija upozorava vozače da vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje jer će, u suradnji s prometnim redarima, biti sankcionirani.

Iz policije napominju i kako je Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima zabranjeno unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, kao i ulazak i boravak na stadionu u alkoholiziranom stanju te unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja.

Navijačima je zabranjeno maskiranje lica s ciljem prikrivanja identiteta, zatim unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom, slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, kao i pjevanje ili dobacivanje takvih poruka.

Nije im dopušteno ni bacanje predmeta u natjecateljski prostor, a nakon ulaska na stadion i tijekom utakmice gledatelji mogu sjediti samo na mjestima koja su im određena na ulaznici.

"Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja biti će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima", poručuju iz splitske policije i posjetitelje pozivaju da, kako bi se izbjegle gužve, na vrijeme dođu na stadion, čiji će ulazi biti otvoreni od 18.30 sati.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.