OSTAVLJA BEZ DAHA

Spektakl u Splitu! Navijači Hajduka zapalili 195 baklji u čast poginulim braniteljima

Foto: HRT/Facebook
Spektakl u Splitu! Navijači Hajduka zapalili 195 baklji u čast poginulim braniteljima
28.04.2021.
u 22:50
Na taj način proslavilo se 30. godišnjica osnutka 4. gardijske brigade, čijih je 195 pripadnika poginulo u Domovinskom ratu.
Pogledaj originalni članak

Split, Knin i cijela Dalmacija obilježili su 30. godišnjicu osnutka 4. gardijske brigade, koja je obranila jug Hrvatske tijekom Domovinskog rata. A najdojmljivije je bilo u Splitu, uzduž cijele njegove poznate Rive navijači Hajduka zapalili su 195 baklji, a prizor je to koji ostavlja bez daha.

Brojka nije slučajnost, 195 njenih pripadnika poginulo je tijekom rata.

Zato, svakako, takav spektakl 4. gradijska brigada svakako zaslužuje. Osnovana je 28. travnja 1991. i bila je sastavljena od skupine mladih redarstvenika (njih 130) koji su izašli iz središta za izobrazbu postrojbi za posebne namjene MUP-a PJP Kumrovec, a u Split su stigli 30. svibnja 1991. godine u Hotel Split.

Većina je bila iz Livna, zatim iz Tomislavgrada, Kupresa, Širokog Brijega, Trebižata, Ljubuškog, Stoca i Bugojna.

Prva baza, ona iz 30. svibnja 1991., im je bila hotel "Split", a zatim se nakon nekoliko dana sele u hotel "Resnik" u Resniku.

Kako je brigadi odana počast pogledajte u videu:

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

DA
Dak1959
23:56 28.04.2021.

Svaka čast Hajdukovci , pozdrav od Dinamovca.

FI
Fileki
23:07 28.04.2021.

Bravo dečki

SO
sohnahoakasaa
00:01 29.04.2021.

I ovaj put duboki naklon, pun poštovanja za Torcidu od moje velike Purgerske obitelji i mene osobno. Nema većeg zadovoljstva kad ludo voliš svoje (Dinamo) ali si sretan u duši kad poštuješ tuđe. U ovakvim prilikama nema moje i tvoje...ovo su vrijednosti koje nas ujedinjuju, u kojima smo zajedno, za koje živimo i za koje se umiralo i nedaj'Bože opet bi. Predivno je gledati ove slike...Bb im šeljemo...