'MAJSTORICA'

Španjolska se pridružila Hrvatskoj i Srbiji u Kataru: U ključnoj utakmici pala Švedska

Foto: Reuters
Španjolska se pridružila Hrvatskoj i Srbiji u Kataru: U ključnoj utakmici pala Švedska
14.11.2021.
u 23:06
U Sevilli joj je bio dovoljan i remi, no svejedno je kontrolirala utakmicu čitavim tijekom, a bolju igru je okrunila i golom Morate u 86. minuti.
Pogledaj originalni članak

Hrvatskoj se kao putnik na Svjetsko prvenstvo u Kataru nije pridružila samo Srbija senzacionalnom pobjedom protiv Portugala, već i Španjolska pobjedom 1:0 nad direktnim konkurentnom Švedskom.

Španjolska je osvojila prvo mjesto u skupini B 1:0 (0:0) domaćom pobjedom u Sevilli protiv izravnog konkurenta Švedske.

U Sevilli joj je bio dovoljan i remi, no svejedno je kontrolirala utakmicu čitavim tijekom, a bolju igru je okrunila i golom Morate u 86. minuti. Bivši igrač Dinama Olmo opalio je s više od 20 metara, Olsen je odbio loptu u gredu od koje se odbila na nogu Morati koji nije mogao promašiti.

Španjolska je tako natjecanje u skupini okončala s 19 bodova, četiri više od druge Švedske koja će u dodatne kvalifikacije.

Iz Europe su se još ranije na SP plasirali Danska, Njemačka, Francuska i Belgija, praktički je to uspjelo i Engleskoj koja samo ne smije izgubiti od San Marina, dok se preostala dva izravna putnika traže između Italije i Švicarske te Nizozemske i Norveške.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.