EP u futsalu, finale

Španjolci slavili nakon trilera, uzeli četvrti uzastopni naslov

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Španjolci slavili nakon trilera, uzeli četvrti uzastopni naslov
11.02.2012.
u 23:03
Ruse je samo 34 sekunde dijelilo od europskoga naslova u osnovnom dijelu susreta, ali nisu izdržali...
Pogledaj originalni članak

Španjolska je novi (stari) europski prvak! Furija je u dramatičnom finalu pobijedila Rusiju nakon produžetaka 3:1 (1:1) te tako u vitrine spremila četvrtu uzastopnu titulu prvaka Staroga kontinenta.

Nakon prvih 20 minuta finale Europskog prvenstva u futsalu djelovalo je poput uspavanke. Velika taktička nadmudrivanja s obje strane, malo prilika, čvrsta igra... A onda se sve rasplamsalo kad je u drugom dijelu Pula u 34. minuti zabio za Rusiju.

No, već dvije minute kasnije Rusi su upali u probleme. Cirilo je dobio drugi žuti karton te je isključen, a njegova je momčad dvije minute branila prednost u situaciji 5-3, jer su Španjolci još umjesto vratara uveli dodatnog igrača. No, Rusija se obranila, da bi 34 sekunde prije kraja nesretno primila pogodak. Gol za izjednačenje za Španjolsku zabio je mladi Sergio Lozano.

U prvom je produžetku Miguelino imao dobru priliku za potpuni preokret Španjolske, ali lopta je prohujala pored vratnice. I kad su se već polako svi spremali za šesterce, Španjolci su došli do vodstva i pobjede, a gol je u 48. minuti, za 2:1, ponovo postigao Sergio Lozano. Rusi su odmah uveli vratara-igrača, ali furija je uspjela odoljeti svim napadima svojih protivnika. Štoviše, u posljednjoj sekundi Luis Amado je potvrdio pobjedu pogotkom za 3:1.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BU
budisvoj
12:09 12.02.2012.

Poredak EP 1.Brazil 1 2.Brazil 2 3.Brazil 3 4.Hrvatska Eto globalistima...nacija iznad svega...