Hajduk

Špaci mjesečna plaća od 10 tisuća eura, Ibričića želi Galatasaray

Foto: Filip Brala/Pixsell
Špaci mjesečna plaća od 10 tisuća eura, Ibričića želi Galatasaray
19.05.2010.
u 18:51
Sastali su se predsjednik Joško Svaguša i Stanko Poklepović. Hajdukov predsjednik je još jednom potvrdio da će Poklepović biti trener i u idućoj sezoni.
Pogledaj originalni članak

I izrekao mu je jednu dobru vijest, Poklepoviću će biti udvostručena primanja, pa će iduće sezone primati 10 tisuća eura mjesečno.

Vraća se M. Buljat

Inače, Poklepović je pao u nesvijest kad je čuo da je ostao bez Rubila, koji je potpisao ugovor s grčkim Asteras Tripolisom. Čudni su ti poljudski odnosi, šest mjeseci pregovaralo se s Rubilom i od svega ništa. A trener ga je obilježio kao važan kotačić u budućoj momčadi. I kad je Rubil otišao, Poklepovića nitko o tome nije obavijestio.

Hajduk će u novoj sezoni na poziciji desnog bočnog igrača imati Oremuša, može na tome mjestu igrati i Josip Serdarušić, koji tek treba doći iz Splita, a u kombinacijama je i Marijan Buljat. Zadranin je spreman za razgovor o smanjenju ugovora i možda uđe u konkurenciju, a dobra je okolnost za njega što Poklepović vjeruje u njegove kvalitete.

Livaja na čekanju

Na razgovorima u Poljudu bio je i mladi Marko Livaja. On bi najradije u Inter, Svaguša je odlučan u želji da ga ostavi. A u Hajduku drže da imaju zakonsko uporište u nastojanjima da zadrže Livaju. Naime, Livaja je maloljetnik, a izjavio je da ide u Inter, te da će se, bude li potrebno, u Milano preseliti i njegovi roditelji. Propisi kažu da može otići samo zbog selidbe roditelja. Dakle, istrčavanje u javnost moglo bi ga stajati odlaska u Inter. No, još se čeka ponuda Intera, budu li Talijani spremni dati više od 350 tisuća eura, možda se Hajduk odluči na puštanje Livaje. Ključni je datum 25. svibnja kada bi u Split ponovo trebao stići Federico Pastorello, Livajin menadžer.

Inače, na tržištu se zakuhalo oko Hajdukovih igrača. Za Ibričića se još uvijek zanima Rubin, a dobili smo informacije kako mu je signale poslao i turski Galatasaray.

Jurica Buljat još čeka konkretizaciju posla s turskim Gençlerbirligijem. A drugi reprezentativac, Ivan Strinić, pod povećalom je Lazija. Trener Edoardo Reja za talijanski tisak najavio je kupnju četiri igrača, a jedan od njih je Strinić, kojeg Reja iznimno cijeni. Uz njega, Reja obožava i mladog Marija Tičinovića, rado bi ga doveo u Rim. Usto, Rodić, na kojeg u Poljudu ne računaju, raskinuo je ugovor s Hajdukom.

Već su dvojica standardnih igrača, Skoko i Rubil, otišla s Poljuda, na cijeni su Ibričić, Strinić i Jurica Buljat. Odu li i njih trojica, bila bi to prava rasprodaja momčadi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IK
Irena Kustura
21:50 19.05.2010.

dinamovac sam ali iznimno mi je drago što ova legenda ostaje u hrv. nogometu.najbolji trener hrv. lige,čovjek je odličan taktičar i snjim hajduk ima velike šanse da osvoji prvenstvo