11 HRVATA

Soči je spreman za najskuplje i najbrojnije Igre u povijesti

Foto: Reuters (Ilustracija)
Ivica Kostelić
Foto: Reuters (Ilustracija)
Soči
Foto: Reuters (Ilustracija)
Soči
Foto: Reuters (Ilustracija)
Soči
Foto: Reuters (Ilustracija)
Soči
07.02.2014.
u 14:11
Bit će ovo najbrojnije igre, u Sočiju će nastupati više od 2800 sportaša iz 85 zemalja, a natjecat će se u sedam sportova i 15 disciplina. Hrvatska će imati 11 sportaša u Sočiju
Pogledaj originalni članak

U ruskom ljetovalištu Sočiju danas u 17 sati i 14 minuta po hrvatskom, a 20 sati i 14 minuta po ruskom vremenu, službeno će početi 22. Zimske olimpijske igre.

Iako je bilo puno straha od eventualnih terorističkih napada, ruski predsjednik Vladimir Putin sa svojim ljudima ništa nije želio prepustiti slučaju pa na sportaše pazi više od 40.000 snaga reda.

Foto: Reuters (Ilustracija)

U organizaciju Igara ruske su vlasti utrošile više od 50 milijardi dolara, što znači da su najskuplje u povijesti. Naime, zasad je taj rekord držao Peking, koji je na organizaciju Ljetnih olimpijskih igara 2008. godine uložio 44 milijarde dolara.

Bit će ovo i najbrojnije igre, u Sočiju će nastupati više od 2800 sportaša iz 85 zemalja, a natjecat će se u sedam sportova i 15 disciplina. Hrvatska će imati 11 sportaša u Sočiju, a prva će na borilište Vedrana Malec, koja će već u subotu nastupiti u skiatlonu. Uz Malec u Sočiju su Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, Filip Zubčić, Sebastian Brigović, Andrea Komšić, Sofija Novoselić, Morena Mlakar te Edi Dadić.

>> Natko: Volim biti u selu jer se želim družiti sa svim sportašima
>> Ivica Kostelić: Rijetko je oko čega svijet složan kao oko Igara

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.