SKIJAŠKI SKOKOVI

Slovenci i dalje nedodirljivi u Svjetskom kupu, slavili su i u Oslu

Foto: Reuters/Pixsell
Slovenci i dalje nedodirljivi u Svjetskom kupu, slavili su i u Oslu
06.02.2016.
u 18:57
Natjecanje je obilježila gusta magla, a u dvije serije slovenski skakači su skupili 977,7 bodova te za 32,4 boda nadmašili domaću reprezentaciju koja se morala zadovoljiti drugim mjestom.
Pogledaj originalni članak

Slovenska reprezentacija skijaša-skakača u sastavu Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Domen i Peter Prevec pobijedila je u momčadskom natjecanju za Svjetski kup održanom na skakaonici u Oslu.

Natjecanje je obilježila gusta magla, a u dvije serije slovenski skakači su skupili 977,7 bodova te za 32,4 boda nadmašili domaću reprezentaciju koja se morala zadovoljiti drugim mjestom. Treći su bili Japanci s 927,2 bodova. Za slovenske skakače to je 59. pobjeda u Svjetskom kupu, a deveta u ekipnoj konkurenciji.

Ako se gleda samo učinak pojedinaca, najbolji je bio Austrijanac Stefan Kraft koji je skokovima od 127 m i 129,5 m sakupio 264,9 bodova, ali austrijska reprezentacija je natjecanje završila na petom mjestu. Kraft je za samo 0,5 boda nadmašio najboljeg svjetskog skijaša-skakača Petera Prevca koji je imao skokove od 126 i 130 m.

U nedjelju je, s početkom u 14.15 sati, na rasporedu pojedinačno natjecanje.

>> Kakva dominacija Slovenaca! Braća Prevc na prva dva mjesta, Kranjec treći

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SL
slovenc007
21:48 06.02.2016.

Nekad je baš lepo bit Slovenac!

IV
ivanjoksimovic
22:34 06.02.2016.

Bravo za Sloveniju. Beogead Navija!