NIJE IM PROMAKNULO

Slavni nogometaš razbjesnio gay zajednicu, sličnu je stvar napravio i jedan Hrvat

Foto: Pixsell/Reuters
Slavni nogometaš razbjesnio gay zajednicu, sličnu je stvar napravio i jedan Hrvat
19.05.2019.
u 11:19
Urugvajac Edinson Cavani je utakmicu počeo s kapetanskom trakom u duginim bojama u znak podrške LGBT populaciji, no tamošnjim navijačima nije promaknulo da je istu traku skinuo.
Pogledaj originalni članak

Francuski prvak PSG sinoć je u 37. kolu prvenstva kod kuće svladao Dijon s 4:0, a kapetan Parižana u toj utakmici bio je Edinson Cavani.

Urugvajac je utakmicu počeo s kapetanskom trakom u duginim bojama u znak podrške LGBT populaciji, no tamošnjim navijačima nije promaknulo da je istu traku skinuo.

Naime, tijekom utakmice Cavani je promijenio kapetansku traku i nastavio igrati s "običnom" vrpcom oko ruke. 

Vodstvo francuske lige od svih je kapetana tražilo da u 37. kolu nose trake s duginim bojama kao znak borbe protiv homofobije. Neki to nisu napravili, dok je Cavani počeo susret s takvom trakom oko ruke pa je promijenio.

Na Twitteru se već mogu pronaći komentari iz LGBT zajednice u kojima se Cavani žestoko kritizira zbog toga poteza.

Podsjećamo, sličnu je stvar napravio jedan hrvatski nogometaš. Josip Brekalo odbio je nositi traku u duginim bojama iako je to bila odluka vodstva Wolfsburga.

– Moram kazati kako ne mogu potpuno stajati iza ove akcije. Moj kršćanski odgoj suprotan je tome. Ja sam strogo vjerski odgojen. Ako netko ima takva uvjerenja, to mi je u redu, ali to je isključivo njegova osobna stvar. Ali jedan poseban simbol koji izražava stav drugih i drukčijih ljudi ja ne želim nositi – kazao je tada Brekalo i dodao:

- Izrazio sam svoje mišljenje i nemam ništa protiv ničijih uvjerenja, poštujem sve ljude, ali imam svoj stav oko nekih stvari.
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

ZA
zagi101
11:41 19.05.2019.

i neka je skinuo, ako je sloboda govora onda i on može reći šta želi a što ne

TH
than
11:50 19.05.2019.

Jel' pozivao Cavani slučajno na linč ? Nije ? I gdje je problem ? Kada moraš paziti (zbog raznoraznih klanova, zajednica, organizacija..) što ćeš napraviti, kako ćeš se našaliti, kako izraziti i što ćeš reći, onda možeš jedino zaključiti da je društvo moralno došlo do samog dna. Niže ne može.

ME
medvedgrad
11:58 19.05.2019.

Danasnji "liberali" su primjer netolerancije. Ako imas drugacije misljenje, totakizarne metode odmah kontra te osobe.