CIBONA SLAVILA PROTIV TAJFUNA

Rimac: Da se ne lažemo, loši smo! Zavući ćemo se i – raditi

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cibona - Tajfun
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cibona - Tajfun
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cibona - Tajfun
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cibona - Tajfun
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cibona - Tajfun
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cibona - Tajfun
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Cibona - Tajfun
04.10.2015.
u 22:57
Ante Žižić bio je igrač utakmice sa 19 koševa, a Cibosi su imali i 22 asistencije te pogodili devet trica
Pogledaj originalni članak

Hoće ili neće? Trajalo je kao vječnost, lopta se vrtjela po Ciboninom obruču, napravila jedan krug, pa drugi, treći, četvrti... Mrežica se već dobro tresla, a skoro tisuću ljudi, uključujući košarkaše Cibone i slovenskog prvaka Tajfuna, gledalo je nemoćno tu igru fizike uz zvuk sirene. Samo je o toj jednoj lopti ovisio pobjednik. Čak su i uporni slovenski navijači, njih pedesetak, prestali vikati "Kdor ne skače ni Slovenc". Konačno, nekim čudom, išetala se iz obruča i pala na pod. Ništa od trice... Cibona je pobijedila 71:69.

Prezimenjak našeg Marina Držića, slovenski košarkaš Ivan koji je neometan promašio taj otvoreni šut za pobjedu, primio se za glavu, a Aco Petrović na tribini skakao u zrak. Sreća. Njoj se mora pripisati prva pobjeda nekadašnjeg europskog velikana u 2. kolu ABA lige. Ipak, ako se protiv društva iz Šentjura (za čiji je klub osim zanesenjaka u metropoli malotko ranije i čuo) momčad Slavena Rimca mora zahvaljivati Fortuni na pobjedi, onda je sve jasno...

– Loši smo. To ionako svatko tko je bio u dvorani vidi, treba biti realan i to priznati – iskreno je, kao i inače, rezimirao Slaven Rimac nakon utakmice u kojoj su se igrali lovice sa Slovencima, većinu vremena bili u egalu (19:15, 12:16, 17:16, 23:22), pa zatim dodao:

– Nema tu puno pameti, trebamo se zavući u dvoranu i raditi. Raspored je zgusnut, a problema ima puno. No, otkako sam ovdje, nikad nije bilo idilično, pa ćemo i ovaj problem, kako uigrati momčad, riješiti u hodu. Bez obzira, dečki su bar uspjeli 'iščupati' pobjedu.

Pamtit ćemo lijepu asistenciju iza leđa Marka Jagodića Kuridže (10 koševa), sjajno zakucavanje razigranog Ante Žižića (19 koševa), ali i promašaje sa slobodnih bacanja, pogotovo Filipa Krušlina (10), koji je neometan mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je u posljednjoj minuti promašio tri slobodna zaredom (šut za slobodna 1/6).

Tajfun im je bila idealna prilika za prvu ligašku pobjedu, jer će se već u utorak prošetati kod favorita prvenstva Cedevite (19 sati). A sreću su, nažalost, već ispucali...

– Ako ništa drugo, protiv gradskog rivala ćemo vidjeti kako stvari zaista stoje – kazao je Rimac.

Ostali rezultati: Mega Leks – Partizan 76:59, MZT Skopje – Metalac 93:67, Sutjeska – Cedevita 68:83

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar links
links
09:11 06.10.2015.

pa tko je doveo ovog Fishera i Berishu, užasni su, sramota tko sve danas može nositi Cibonin dres