najtraženiji dinamovac

Skoblar: Za Lovrena Lyon sad ne bi bio dobar izbor

Foto: 'NIKOLA SOLIC'
Skoblar: Za Lovrena Lyon sad ne bi bio dobar izbor
02.01.2010.
u 20:20
Lyon je u velikoj krizi, što nije dobro za mladoga igrača. Lovrenu bi ondje cijena pala, tvrdi ugledni skaut Marseillea.
Pogledaj originalni članak

Dojam je da još nije završena priča oko transfera Dejana Lovrena u Lyon. Zdravko Mamić, koji se u ponedjeljak vraća u svoj maksimirski ured, zna da ugledni francuski klub može platiti i više od osam milijuna eura i zato će čekati da ponuda naraste barem na deset.

Zašto bi Lovren Lyonu bio manje vrijedan od, primjerice, ganskoga stopera Mensaha, kupljenog od Rennesa za 8,4 milijuna eura? A kada Lyon nekoga jako želi, onda mu milijun ili dva više ništa ne znači, pa je tako protekloga ljeta za lijevoga braniča Cissoka iskrcao Portu čak 15 milijuna eura!

I dok Mamić čeka da Lyon podigne ljestvicu, skaut Marseillea Josip Skoblar tvrdi da ovaj francuski klub u ovom trenutku ne bi bio dobar izbor za sjajnoga Dinamova reprezentativca.

– Lyon je u velikoj krizi, ni izbliza onako moćan kao prije dvije-tri godine (tek je šesti na ljestvici, nap. a.) – kaže Skoblar. – Oni su deficitarni sa stoperima, ostali su na Boumsongu i Crisu, koji su već na zalasku karijera, i zato hitno traže novo rješenje. Čak se katkad veznim igračem Toulalanom koriste kao središnjim braničem. Za mladoga igrača kao što je Lovren ne bi bilo dobro da uleti u tako nesigurnu i neuvjerljivu momčad, u kojoj bi pritisak i očekivanja bili golemi. Bojim se da bi Dejan u Lyonu samo izgubio na cijeni.

Je li Marseille zainteresiran za njega?

– Ja ga iznimno cijenim i mi smo ga također pratili, no igrač takvoga profila sada nam nije potreban. Ne želim ništa savjetovati Mamiću, jer on je iskusan u ovakvim poslovima. I on dobro zna da Englezi mogu dati najbolju ponudu. Uostalom, i najbolji francuski igrači zbog toga bježe u Englesku – zaključio je Skoblar.

Lyon će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Reala, ali Lovren ne bi imao pravo nastupa.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Topgen
Topgen
11:15 07.01.2010.

Kad se radi o nogometu, posebno o francuskom , dobro slusajte sto govori Josip Skoblar....