SASVIM SE PROMIJENIO

Sjećate li se Hrvata koji je žario i palio? Danas mu je 39 i neprepoznatljiv je

Foto: DPA/Pixsell
Danijel Pranjić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
danijel pranjić
Foto: Privatna arhiva
Danijel Pranjić
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Brazil
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: instagram.com/danijelpranjic32dp
Danijel Pranjić
Foto: instagram.com/danijelpranjic32dp
Danijel Pranjić
Foto: instagram.com/danijelpranjic32dp
Danijel Pranjić
Foto: Instagram
Danijel Pranjić
03.12.2020.
u 11:24
Prvi nastup za Hrvatsku upisao je u dresu U-21 reprezentacije 2002. godine u kvalifikacijama za Euro 2004., dok je za A reprezentaciju debitirao dvije godine poslije u Dublinu u prijateljskom susretu s Irskom
Pogledaj originalni članak

Danijel Pranjić, naš nekadašnji reprezentativac koji je za Vatrene odigrao čak 58 utakmica, proslavio je u srijedu 39. rođendan. Sjajni Našičanin i danas je aktivan, a nastupa za ciparskog drugoligaša Omoniju Psevdu.

Tijekom vrlo bogate karijere nosio je dresove brojnih uglednih klubova, Osijeka, Dinama, Heerenveena, Bayerna, Sportinga, Celte, Panathinaikosa...

S Bayernom je uz Ivicu Olića čak dvaput dosegnuo finale Lige prvaka, 2010. i 2012. godine, međutim oba je puta u završnim susretima s klupe promatrao kako Inter i Chelsea odnose titule.

Prvi nastup za Hrvatsku upisao je u dresu U-21 reprezentacije 2002. godine u kvalifikacijama za Euro 2004., dok je za A reprezentaciju debitirao dvije godine kasnije u Dublinu u prijateljskom susretu s Irskom.

Nastupao je na Europskom prvenstvu 2008. godine u Austriji i Švicarskoj te 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, kao i na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu

No, ovaj lijevi bek danas izgleda dosta drugačije u odnosu na to kako ga pamtimo iz vremena dok je bio na vrhuncu karijere. Pustio je kosu, bradu i ojačao muskulaturu.

U razgovoru za Večernji list Pranjić je u travnju istaknuo da na Cipru namjerava i ostati živjeti:

- Upisao sam Trenersku akademiju HNS-a, a kada uskoro steknem Uefinu B-licenciju, ponuđeno mi je da vodim nogometnu školu svoga kluba, a s njom bih mogao biti i trener u ovdašnjoj 2. ligi - kazao je.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar majkuvam
majkuvam
12:02 03.12.2020.

To ponavljate jedanput mjesečno...

ZO
zoranos
14:07 03.12.2020.

Da isti članak bio prije par mjeseci, sa istom slikom.

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
16:44 03.12.2020.

a džaba mu mišići, kad je visine 171 cm