FINALE 39. KUTIJE ŠIBICA

Sjajni Gospić, Švigir najbolji, a ustvari nije

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Sjajni Gospić, Švigir najbolji, a ustvari nije
30.12.2009.
u 20:57
Pobjednik Kutije šibica 2009. je momčad Asfalti Zelenika (Jukic, Grdović, Đulvat) koja je izvođenjem sedmeraca pobijedila GPV Elkro 4:2 (1:1).
Pogledaj originalni članak

Sjajno, sjajno malonogometno finale Kutije šibica, čudesni vratar Alen Jukić, malonogometno bogati Gospić i siromašna Zelenika. No, genijalnost Jukića i s(p)retnost suigrača na kraju su na semfaoru ispsali Asfalti Zelenika Plamen - EKV Gospić 4:2 (1:1).

Pogreška organizatora

 Nažalost, veliki autogol ‘u svoju mrežu’ su postigli organizatori. Nikada nitko nije tako dobro branio u ovih 39 godina kao Alen Jukić, a za najboljeg vratar turnira proglašen je Mario Švigir, koji je ‘popio’ gol kroz noge.

 - Nije mi jasno kako to organizator dodjeljuje nagrade najboljim pojedincima. Prošle godine kada sam zaslužio taj trofej nisam dobio, a večeras kada sam branio slabo dali su mi pehar. Nema dvojbe da je on morao završiti u Jukićevim rukama - rekao je Mario Švigir, vratar poraženog Gospića.

Alen Jukić, koji je bio junak dana, koji je jednu inferiornu momčad Zelenike uspio dovući do lutrije sedmeraca (a tada nije obranio niti jedan kazneni udarac), bio je uzbuđen.

- Nije bitno da li sam ja najbolji vratar, najvažnije je da smo mi na kraju slavili.

Jukić je tako osvojio četvrtu kutiju, Švigir je ostao na šestoj, a sinoć mu se priključio Krežimir Čivrag, koji je igrao u prvom kolu za pobjednike, a u srijedu je vodio momčad.

Gospić igra za dušu

Gospić je bez dvojbe najbolja momčad ovogodišnjeg turnira, no nitko im na kraju nije kriv, jer 25 puta su pogodili okvir gola, a postigao samo jedan gol. Za utjehu, finale su što se hakla učinili jednim od pamtljivijih, to je momčad koja igra za dušu.

Najbolji igrač turnira je Jakov Grcić (Asfalti Zelenika-Plamen), a treće mjesto je osvojio Mal Galn koji je bio bolji od Nexe betona 2:1. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.