EP u gimnastici

Sjajne vijesti iz Szczecina: Tin Srbić je viceprvak Europe!

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Sjajne vijesti iz Szczecina: Tin Srbić je viceprvak Europe!
14.04.2019.
u 16:18
Bolji je bio samo sjajni Nizozemac Epke Zonderland
Pogledaj originalni članak

Nakon svjetskog zlata, Tin Srbić je nedjelju u poljskom Szczecinu osvojio europsko srebro u finalu vježbe na preči. To je treća hrvatska medalja na ovoj spravi, prvu, zlatnu osvojio je Marijo Možnik na Europskom prvenstvu u Montpellieru 2015. godine. Drugu, srebrnu, isti vježbač 2012.

Tin Srbić, vježbač zagrebačkog Sokola, ima sada dvije velike medalje u svojoj kolekciji, a njegova velika želja da osvoji treću na Igrama u Tokiju 2020. godine. Zlatnu medalju osvojio je Nizozemac Epke Zonderland koji je ujedno i aktualni svjetski prvak iz Dohe.

- Epke i Tin, to je već postao kultni dvoboj na kraljevskoj gimnastičkoj spravi preči. Za sada je 3:2 u pobjedama za Epkea na velikim natjecanjima. Bila bi velika šteta da ih obojicu ne vidimo u Tokiju. A da bi se plasirao na olimpijske igre Tin mora biti svjetski prvak na preči, na natjecanju koje će se početkom listopada ove godine održati u Stuttgartu ili biti pobjednik Svjetskog kupa. Za sada je drugi u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, odmah do Zonderlanda - rekao je Tigran Gorički, gimnastički trener.

Marijo Možnik, europski prvak na preči iz 2015. godine, finale je gledao u SC Lučko gdje se održavao memorijalni turnir Darijo Možnik u spomen na njegovog iznenadno preminulog brata.

- Svi smo u dvorani bili oduševljeni. Ovo je Srbiću najbolja ocjena koju je dobio u karijeri. Svaka mu čast, nije kalkulirao s vježbom iako je znao da je Epke nedostižan na prvom mjestu. Kad sam već kod Zonderlanda, nikad nisam vidio da je ovako čisto izveo svoju vježbu.

Tin je jedini u finalu imao četiri povezana elemenata koje je jako dobro izveo. Ova njegova vježba je trenutno među top pet u svijetu po težini i s njom će ići na Svjetsko prvenstvo. Sad, hoće li povećavati startnu ocjenu za Tokio, ako se plasira, to treba njega pitati – rekao je Možnik.

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

PR
prajdali100
16:37 14.04.2019.

Bravo majstore !!!

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
16:44 14.04.2019.

Tin je svjetska klasa u nečemu što iziskiva ogromne napore i talent.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
18:16 14.04.2019.

Bravo Tin!🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷