dinamov branič

Šimunović: Nismo u krizi, te priče su pretjerane

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Šimunović: Nismo u krizi, te priče su pretjerane
28.07.2015.
u 17:10
Šimunović vjeruje kako je današnji Dinamo spreman za velike stvari.
Pogledaj originalni članak

Dinamo se sprema za novu europsku priču, danas u Maksimir stiže norveški prvak Molde. Zoran Mamić i dalje razmišlja koga danas poslati na travnjak, no sigurno je kako će se u njegovoj viziji opet naći - Jozo Šimunović. Mladi branič važna je obrambena karika modrih, siguran član početne postave u igri sa tri, ali i sa četiri braniča. Barem dok se u kadar ne vrati Gordon Schildenfeld...

"Ovu sezonu nismo otvorili kako smo željeli, upisali smo tri neočekivana remija. No, sada smo dobili dvije utakmice u nizu, igramo sve bolje i možemo reći da konačno sve ide po planu. Što se mene tiče, zadovoljan sam jer imam veliku minutažu, a igrački uvijek može bolje. Zato treniramo i radimo svaki dan" kazao je u razgovoru za Goal Jozo Šimunović.

Zanimljivo, Dinamo ovoga ljeta nije puno mijenjao igrački kadar, ali na početku sezone rezultati ipak nisu bili pravi. Razlozi?

"Puno su naši treneri u najavi sezone pričali o tom tempiranju forme. Nismo bili 'pravi', kako kažete, tjedan dana u kojima smo odigrali tri utakmice. A kada se u Dinamu ne pobjedi u tri utakmice odmah kreću priče o krizi što je, po meni, ipak pretjerivanje. Posebno na početku sezone kada do kraja prvenstva ima još više od 30 utakmica i sve se 'debelo' stigne nadoknaditi. Što se tiče Europe, nismo bili na željenoj razini u prvoj utakmicu protiv Fole, ali u uzvratu smo već bili bolji, prošli smo dalje i ostvarili svoj cilj, zar ne?"

Obrana Dinama često je u pravim europskim utakmicama jako kiksala. Može li konačno modra obrana složiti dvije prave utakmice (Molde) bez većih kikseva? Ili odigrati 180 minuta bez primljenog pogotka?

"Ne volim baš kada se to tako, rekao bih, površno gleda. Nije baš samo obrana kriva za primljene pogotke, isto kako nije niti samo strijelac zaslužan za postinuti pogodak. Cijela momčad dobiva, cijela momčad gubi utakmice. Svi zajedno napadamo, zajedno se branimo - rekao je Šimunović.

A što Dinamov branič kaže o Schildenfeldu te s kojim je napadačem imao najviše teškoća pročitajte na portalu Goal.com.

>>Vrdoljak se prisjeća: Molde nas je doma razbio, nismo zaslužili prolaz

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar cartman82
cartman82
15:16 29.07.2015.

taj simunovic je panj nad panjevima. sa njime se jedino moze mjeriti ona jos veca panjina od Milovica iz Hajduka.

EM
Embre
18:04 28.07.2015.

Ne trkeljaj panju. Da ti nema tatice igral bi 3.ligu.

DH
dalibor.hren
19:03 28.07.2015.

Ako Dinamo nije u krizi, onda je jako limitirana momčad!