Eurokupovi

Šibenčani prvi kreću, Jadran i Primorje žele što dalje

Foto: VL
Šibenčani prvi kreću, Jadran i Primorje žele što dalje
01.10.2009.
u 13:40
Lani smo imali dva predstavnika na završnom turniru Eurolige (Mladost i Jug), ove će godine to biti puno teže ostvariti, ali nije i nemoguće.
Pogledaj originalni članak

Prvi će na europsku scenu vaterpolisti Šibenika, koje od 9. do 11. listopada očekuje prvi kvalifikacijski krug u Euroligi (Šibenik je domaćin skupine). Prođu li Šibenčani tu prepreku, pridružit će se u drugom kvalifikacijskom krugu (od 23. do 25. listopada) vaterpolistima Mladosti. Ako i jedni i drugi (i) tada budu uspješni, priključit će se igračima Juga kao sudionici Eurolige koja počinje 28. studenoga. Četvrtfinalni susreti igraju se 24. ožujka i 14. travnja, a Final Four je na rasporedu 14. i 15. svibnja.

Naši predstavnici u Kupu Lena, riječko Primorje i splitski Jadran, u novu sezonu ulaze s velikim ambicijama. Splićani su domaćini turnira iz prvog kvalifikacijskog kruga, od 22. do 25. listopada, dok će Riječani priliku za prolazak tražiti u nizozemskom gradu Amersfoortu (dalje idu po četiri momčadi).

Drugi kvalifikacijski krug održat će se od 6. do 8. studenoga. Utakmice osmine finala 28. studenoga i 16. prosinca, četvrtfinale 16. siječnja i 3. veljače, polufinale 13. veljače i 6. ožujka dok će se finalne utakmice igrati 24. ožujka i 14. travnja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.