Veslanje

Sestre Jurković i braća Sinković u finalu Svjetskog kupa u Beogradu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Sestre Jurković i braća Sinković u finalu Svjetskog kupa u Beogradu
28.05.2022.
u 17:00
Finalna utrka braće Sinković na rasporedu je sutra u 11:53 sati, dok će sestre Jurković svoju finalnu utrku veslati u 11:07 sati.
Pogledaj originalni članak

Martin i Valent Sinković i sestre Ivana i Josipa Jurković  plasirali su se u subotu finale dvojca na pariće, odnosno  dvojac bez kormilara na Svjetskom veslačkom kupu u Beogradu. 

Braća Sinković odveslali su još jednu dobru utrku te pobjedom u svojoj polufinalnoj grupi osigurali ulazak u finale prvog Svjetskog kupa.

S vremenom 6:15.97 zauzeli su prvo mjesto u skupini ostavivši iza sebe posade Poljske i Velike Britanije. Finalna utrka na rasporedu je sutra u 11:53 sati.

"Završili smo s polufinalnom utrkom, bila je zanimljiva i borbena. Ne možemo reći da smo maksimalno zadovoljni našom izvedbom, smatram da je na treninzima bilo i bolje, ali utrka je uvijek nešto drugo. Poljaci su stvarno dobra posada i znali smo da će biti borba do kraja", rekao je Valent Sinković.

"Malo drugačije nego inače, slomili smo ih tek u finišu. Start je bio stvarno dobar, ali nismo u potpunosti zadovoljni. To je čak i dobro jer imamo prostora za napredak. Nadamo se da će rezultat sutra biti isti, da ćemo mi biti prvi, a Poljaci drugi. Idemo se boriti do kraja i za nadamo se još bolje veslati" , nadovezao se Martin Sinković.

Sestre Ivana i Josipa Jurković u disciplini dvojac bez kormilara s vremenom 7:20.16 zauzele su drugo mjesto u repasažu i osigurale svoje mjesto u finalu. Prvo mjesto zauzela je posada Danske s vremenom 7:16.74. Finalna utrka na rasporedu je sutra u
11:07 sati.

Anton i Patrik Lončarić nisu uspjeli izboriti finale, zauzeli su peto mjesto s vremenom 6:49.73, a plasman u finale osigurale su posada Srbije, Nizozemske i Velike Britanije.

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.