FORMULA 1

Šef Ferrarija: Zadovoljan sam Raikkonenom, pogriješili bi da ga promijenimo

Foto: NordPhoto/PIXSELL
raikkonen
Foto: Reuters/PIXSELL
Kimi Raikkonen
Foto: Reuters/Pixsell
Kimi Raikkonen
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Raikkonen
Foto: Reuters/Pixsell
Ferrari
25.11.2015.
u 17:21
Iako je Kimi imao i ponešto dobrih nastupa, brojke na kraju sezone govore da je Sebastian Vettel skupio dvostruko više bodova od njega.
Pogledaj originalni članak

Scuderijin šef Maurizio Arrivabene je brani odluku svoje momčadi da i sljedeće sezone zadrže Kimija Raikkonena pored Sebastiana Vettela

36-godišnji Finac i drugu godinu zaredom ne može pratiti ritam svog timskog kolege pa su se sredinom sezone pojavile priče da bi ga u Maranellu mogao zamijeniti mlađi sunarodnjak, Williamsov vozač Valtteri Bottas, ali Raikkonen je uspio osigurati još jednu godinu ugovora. 

Iako je Kimi imao i ponešto dobrih nastupa, brojke na kraju sezone govore da je Sebastian Vettel skupio dvostruko više bodova od njega. No, Arrivabene smatra da bi dovođenje drugog vozača bila pogreška, a na umu valja imati i vrlo dobre odnose između dva Ferrarijeva vozača:

- Mijenjanje Kimija bi bila pogreška. Zadovoljan sam što je donio balans u momčad. Raikkonen pritišće Sebastiana, a to je jako važno. U nekim se situacijama našao zbog manjka sreće, ali on radi jako puno - rekao je Arrivabene španjolskim medijima, a prenosi GP1.

Raikkonenov aktualni ugovor istječe krajem sljedeće godine. U poretku vozača se nalazi na petom mjestu sa 135 osvojenih bodova, jednim manje od Valtterija Bottasa. Sebastian Vettel je treći s 266 bodova.

>> 'Grozno je vidjeti Schumachera u ovakvom stanju'

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.