Riječanin Damir Glavan:

Sandro izrasta u pravog vođu, igrač je to koji ima nevjerojatan spektar udaraca

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Sandro izrasta u pravog vođu, igrač je to koji ima nevjerojatan spektar udaraca
13.12.2016.
u 13:54
– Sandro je bio odličan u klubu, a na OI u Riju bio je naš najbolji igrač i pravi vođa. Igrač je to koji ima nevjerojatan izbor udaraca – napominje Glavan.
Pogledaj originalni članak

Bio je član one hrvatske reprezentacije koja je 1996. u Atlanti igrala olimpijski finale i, na žalost, izgubila (bez kažnjenog izbornika Silića) od Španjolske s 5:7. Riječanin Damir Glavan ostao je u reprezentaciji još godinu-dvije, no većini ostalih igrača iz tog sastava zahvaljeno je. Ideja je bila “idemo pomladiti reprezentaciju”. Poslije se vidjelo da je to bio krivi potez tadašnjeg izbornika, danas pokojnog Brune Silića.

– Da, puno se igrača oprostilo od reprezentacije, iako oni po godinama definitivno nisu bili stari. Imali smo prilike vidjeti kako se vrhunski vaterpolo može igrati i s više od 35 godina. Da je reprezentacija iz Atlante ostala još koju godinu na okupu, možda bi se i s nekih od sljedećih natjecanja vratila s kakvim odličjem – smatra Glavan koji je danas kao zaposlenik Rijekasporta voditelj operative na Bazenima Kantrida.

Bijač dostojna zamjena Paviću

– Bazen na Kantridi jedan je od najvećih i najljepših bazena u ovom dijelu Europe. Posao je vrlo dinamičan jer imamo puno korisnika svih dobnih skupina. Puno je tu natjecanja, lokalnih, regionalnih, državnih, ali i velikih međunarodnih. Ove smo godine imali čak pet velikih međunarodnih natjecanja – među ostalima Europsku univerzijadu i Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju – i sve smo ih vrhunski organizirali – ističe Glavan koji najboljim u vaterpolskoj 2016. smatra branitelja naslova Sandra Sukna.

– Sandro je bio odličan u klubu, a na OI u Riju bio je naš najbolji igrač i pravi vođa. Igrač je to koji ima nevjerojatan izbor udaraca – napominje Glavan.

No, ishvalio je i Marka Bijača...

– Nakon vrhunskih obrana u klubu, u sezoni u kojoj je Jug osvojio sve što je mogao, pružio je vrhunske partije i u reprezentaciji. Dostojno je zamijenio ozlijeđenog kapetana Pavića i jedan je od zaslužnijih za osvojeno olimpijsko srebro. Njegova mladost i kvaliteta jamstvo su uspjeha naše reprezentacije i u budućnosti.

Visoko ste postavili i Šetku?

– Odličan, polivalentan igrač, pravi motor i pokretač ekipe. Iznimno pokretljiv, nevjerojatnih brzinskih sposobnosti. Izvrstan u obrani, konkretan u napadu.

Garcia se odlično uklopio

Koje osobine krase Andru Bušlju?

– Bio je na OI odličan u obrambenim, ali i u napadačkim zadacima. Kao branič, odlično je držao sve suparničke sidraše i bio je oslonac naše čvrste obrane.

Riječ-dvije i o ostalima iz najboljih sedam?

– Garcia se odlično uklopio u reprezentaciju i donio joj mirnoću i strpljivost. Lončar je jedna od najvažnijih karika i Juga i reprezentacije, a Pavić je pravi kapetan, svakako zaslužan za odlično ozračje u reprezentaciji.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.