NAJBOLJI NA PRIPREMAMA

Sammir: Kad zaigram za reprezentaciju mogao bih vrijediti 25 milijuna eura

Foto: Pixsell
Sammir: Kad zaigram za reprezentaciju mogao bih vrijediti 25 milijuna eura
03.07.2010.
u 19:39
- Lakše mi je kad smo izvan Zagreba. Više se trenira i bolje mi ide - kaže ponajbolji igrač plavih na pripremama.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Dinama u noći na ponedjeljak, nakon utakmice s poljskim prvakom Lechom, vraćaju se kući.

– Neće biti Calella zbog udarca, vidjet ću hoće li od početka igrati Ademi ili Chago – kazao je trener Velimir Zajec.

U igru će i Badelj, pa ćemo vidjeti hoće li trener pomicati Sammira, što bi možda bilo i šteta jer Sammir igrajući iza dva napadača zasad briljira.

U Brazilu tragedija

– Istina, ta mi je pozicija najbolja. A i odlično se osjećam, uvijek je tako na pripremama, uvijek mi je lakše igrati izvan Zagreba. Puno više treniramo, i bolje mi ide. U Zagrebu je ipak drukčiji ritam – kaže maksimirski Brazilac, priznajući da kod kuće, kada plavi imaju uglavnom samo po jedan trening dnevno, nije usredotočen samo na nogomet.

Dakako, rastužilo ga je ispadanje Brazila sa SP-a.

– Svi smo tužni, još se nisam čuo s društvom u Brazilu, ali znam da je ispadanje prihvaćeno kao tragedija. Slično je i ovdje, jer kad Dinamo izgubi isto se na to gleda kao na tragediju – ističe Sammir, koji se ovog ljeta odmarao u domovini s djevojkom Jasmine, koja će, kaže, ponovo doći u Hrvatsku.

Njegove dobre igre mogle bi biti jamstvo plavima da će napraviti željene europske korake. A onda bi se ispunila i želja Zdravka Mamića da Sammir dostigne vrtoglavu cijenu. Netko je "centrirao" da će vrijediti 25 milijuna eura.

– Teško ću dostići tu cijenu kad ne igram za reprezentaciju, za Brazil ili Hrvatsku. Ali, vjerujem da ću igrati, samo moram nastaviti dobro igrati u Dinamu.

Još je samo talent

I plavi za ostvarenje tih ciljeva trebaju gurati u Europi. Sammir sjajno "pakira", vuče, ali napadači ne mogu zabiti.

– Ne znam, ja sam svoje na utakmicama napravio. Ali, doći će i golovi – optimističan je najnadareniji Dinamov vezni igrač.

No, hoće li talent prerasti i u klasu i dostići vrijednosti koje bi mogao, pokazat će sezona. Koja počinje za deset dana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

AN
Andreeejjj
20:00 03.07.2010.

NANE BILIĆ je super čovijek i stručnjak, pa neće ovaj rom Sammir nikada igrati u repki HRV! A umjesto koga bi on to htio igrati? Luka, Raketa, Kranjčar i ostali vezisti - kreativci, su za 10 klasa bolji od tog ROM-a! Jedino, da ga Maminjo ne počne gurati na silu...ahahaha...

ZD
zdrm
20:28 03.07.2010.

ma ovo je već tragično...sammira najavljuju već 3,4 sezona da će eksplodirat a to nikako da dođe...ali jedno mu treba priznat a to je da ima nevjerovatno dobro mišljenje o svojim mogućnostima...25 milijuna a komedije gdje si ti sammire od Modrića ili neznam eto sad Davida Silve koji je za takve novce otišo u Man. City...sammire, sammire vic maheru

DU
Deleted user
19:45 03.07.2010.

E moj Samire! Za to ces se morati jako jako jako jaaaaaaako potruditi!