medvjedi izgubili

Salzburg u 13. minuti produžetka šokirao 6500 navijača u Ledenoj

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Salzburg u 13. minuti produžetka šokirao 6500 navijača u Ledenoj
05.03.2013.
u 22:48
Poraz boli, ali sutra je novi dan, sunce će opet zasjati. Imamo karaktera, nećemo pognuti glave i predati se – poručio je Greentree.
Pogledaj originalni članak

Bila je to najdramatičnija utakmica Medveščaka ove sezone, no nažalost, otišla je na stranu gostiju iz Salzburga. Gol Trattniga u 73. minuti za 5:4 šokirao je navijače u Ledenoj dvorani, te donio prednost bikovima 3-2 u seriji.

 

Medvjedi će dugo žaliti, jer pet minuta prije isteka 60. minute imali su vodstvo 4:2, i to nakon što su gosti vodili 2:0. Navijači su tada bili u transu, pjevalo se gostima "Mi se s vama samo igramo, igramo", no na kraju su se bikovi poigrali medvjedima. A Gašparovič i Sertich žalit će dugo za zicerima koje su propustili u produžetku...

Ako žele preokrenuti seriju, medvjedi više nemaju pravo na kiks.

 

- Nećemo potonuti. Imali smo dosta uspona i padova, znamo kako se nositi s porazima. Uostalom, cijele sezone igramo dobro u gostima, pa ćemo i sada. Odlučivat će posljednja, sedma utakmica u Ledenoj – vjeruje kapetan Alan Letang.

 

S njim se slaže i Kyle Greentree:

 

- Poraz boli, ali sutra je novi dan, sunce će opet zasjati. U Salzburgu u petak moramo odigrati kompletnu utakmicu, a ne kao ovu. Uvjeren sam da imamo u svlačionici karakterne igrače sposobne za to. Ne smijemo sada pognuti glave, ionako smo znali da će se igrati šest ili sedam utakmica u seriji. Šanse za prolazak u polufinale su nam još uvijek dobre.

 

Marty Raymond opet je morao stisnuti ruku protivničkom treneru Pierre Pageu.

 

- Presudila je jedna sitnica, nažalost na stranu Red Bull Salzburga. Odigrali smo sjajnu drugu trećinu, ali jako lošu posljednju. Sada imamo dan odmora, moramo se dignuti i pobijediti u Salzburgu.

 

Bek Medveščaka Saša Martinović bio je nezadovoljan suđenjem.

 

- Oni su bolje krenuli, a mi smo ih u drugoj doslovno pregazili. No, ispustili smo previše prilika, išli smo dva na golmana i nismo zabili. Sudac je na kraju pomogao Red Bullu, takvo se isključenje ne sudi tri minute prije kraja – rekao je Martinović.

 

No, izuzev te sporne odluke, suci su jučer bili vrlo dobri, medvjedima ljudi u crno bijelom ne smiju biti alibi, za poraz su najveći krivci oni sami.

 

Put do četvrtfinala za medvjede je još jako dug, a tamo već čekaju Vienna Capitalsi, koji su došli do četvrte pobjede protiv Znojma (3:0), te KAC, koji je s 5:2 pobijedio Graz. Villach je pobijedio Linz 3:2 i smanjio zaostatak u seriji na 2-3.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TU
turko
12:02 07.03.2013.

Onaj koji ne može zadržati 2gola prednosti u 5 minuta ne može biti pobjednik ni da se igra 10 utakmica