SPORT JAČI OD POLITIKE

Šahtar u ukrajinskom derbiju svladao Dinamo

Foto: DPA/PIXSELL
Šahtar u ukrajinskom derbiju svladao Dinamo
16.04.2014.
u 23:47
Vukojević i Vida odigrali su cijelu utakmicu za Dinamo, kao i Srna za Šahtar, dok je Eduardo da Silva na travnjak ušao u 48. minuti.
Pogledaj originalni članak

Sport je ipak nadjačao sukobe i politiku. Veliki ukrajinski derbi između Dinama i Šahtara u Kijevu završio je pobjedom gostiju 2:0.

Utakmica je odigrana u vrlo napetoj atmosferi, jer u Kijevu je ipak gostovao proruski klub čiji je vlasnik Ahmetov bliski prijatelj sa smijenjenim ukrajinskim predsjednikom Janukovičem.

Značajne uloge u utakmici imali su hrvatski nogometaši. Ognjen Vukojević (dobio žuti karton u 14. minuti) i Domagoj Vida igrali su cijelu utakmicu za Dinamo, kao i Darijo Srna za Šahtar, dok je Eduardo da Silva na travnjak ušao u 48. minuti.

Junak utakmice bio je brazilski napadač Luiz Adriano koji je prvo zabio u 10. minuti, a potom i u 34. za, kasnije se pokazalo konačnih 2:0. Kolika je bila dominacija gostiju u prvom poluvremenu potvrđuje da su imali čak 70 posto lopte u svom posjedu. U drugom dijelu rezultat je ostao nepromijenjen.

Zanimljivo, ovo je šesta uzastopna pobjeda Šahtara u derbijima s Dinamom.

Pobjedom se klub iz Donjecka izjednačio na vrhu sa Dniprom. Oba kluba imaju po 50 bodova, no Šahtar ima i utakmicu više. Dinamo Kijev pak ima 43 bodova i ovim je porazom ispao iz utrke za naslov.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.