NHL LIGA

Sabresi opet okrenuli 0-3

Foto: GEPA pictures/ Felix Roittner
Sabresi opet okrenuli 0-3
02.01.2010.
u 09:04
Nakon što su Boston Bruinsi u produžetku pobijedili Philadephia Flyerse 2-1 u Winter Classicu, u drugoj NHL utakmici odigranoj u petak, Buffalo Sabresi su pred svojim navijačima u produžetku svladali Atlanta Thrasherse 4-3.
Pogledaj originalni članak

Atlanta je golovima Kovaljčuka, Kanea i Littlea povela s 3-0 u prvoj trećini, ali momčad Buffala je do isteka 60. minute uspjela anulirati prednost gostiju uz dva gola Jochena Hechta, jedan je dodao Tim Connolly, a onda je Derek Roy zabio u produžetku za pobjedu Sabresa. Buffalo je upisao treću pobjedu zaredom, a Thrashersi sedmi poraz u nizu.

Buffalo je drugu utakmicu zaredom slavio pobjedu nakon zaostatka 3-0, isto je učinio i protiv Pittsburgha dvije večeri ranije. Posljednja momčad koja je uspjela dva puta zaredom pobijediti nakon zaostatka od tri ili više golova bila je momčad Dallasa u siječnju 2006. godine.

Podsjećamo, ranije su Boston Bruinsi u produžetku Philadephia Flyerse 2-1 u Winter Classicu, odnosno utakmici u NHL ligi koja se jednom godišnje, na Novu godinu, održava na otvorenom igralištu. Utakmica je odigrana na Fenway Parku u Bostonu pred 38.112 gledatelja, a ovo je bio treći po redu Winter Classic.

Prvi su odigrali domaći Buffalo Sabresi i Pitsburgh Penguinsi 1. siječnja 2008. godine, a slavili su, pred rekordnih za NHL ligu 71.217 gledatelja, gosti nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. Prije točno godinu dana, Detroit Red Wingsi su u Chicagu svladali domaće Blackhawkse 6-4. Prva ikada odigrana utakmica na otvorenom u NHL ligi dogodila se 22. studenog 2003. godine, kada je Montreal u gostima pobijedio Edmonton 4-3 u Heritage Classicu, prethodniku Winter Classica.

Boston je, dakle, postao prva momčad koja je proslavila domaću pobjedu u Winter Classicu, iako su Bruinsi visili na rubu poraza. Flyersi su, naime, poveli pogotkom Dannyja Syvreta u drugoj trećini, te su prednost držali sve do dvije minute i 18 sekundi prije kraja utakmice, kada je Mark Recchi u napadu s igračem više spretno poentirao za 1-1. Veliku radost domaćin mavijačima priredio je Marco Sturm pogotkom odluke u produžetku, pogotkom nakon minute i 57 sekundi igre.

 

NHL liga, petak:

Boston - Philadelphia 2-1 (produžetak)

Buffalo – Atlanta 4-3 (produžetak)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.