NOVI SLUČAJEVI

Ruska gimnastičarka i talijanski biciklist dopingirani

Foto: REUTERS
Ruska gimnastičarka i talijanski biciklist dopingirani
10.03.2010.
u 14:05
Talijanski biciklist Massimo Giunti (35) suspendiran je do daljnjega nakon što su antidopinška testiranja pokazala da je bio pozitivan na EPO.
Pogledaj originalni članak

Međunarodni biciklistički savez (UCI) priopćio je da je Giunti na hormon koji povećava proizvodnju crvenih krvnih zrnaca u krvi bio pozitivan na testiranju održanom izvan natjecanja prije dva tjedna, a neće imati pravo nastupa sve dok se ne održi saslušanje u organizaciji Talijanskog biciklističkog saveza.

Giunti je član momčadi Androni Giocattoli, a ako i B-uzorak potvrdi njegovu krivnju, prijeti mu dvogodišnja suspenzija.

Ruska prvakinja u gimnastici priznala doping

Kristina Gorjunova, 17-godišnja ruska prvakinja u sportskoj gimnastici, neće braniti boje svoje države na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine nakon priznanja da je uzimala doping.

Pozitivna je na zabranjeno sredstvo furosemid Gorjunova ispala prilikom testiranja na državnom prvenstvu u studenom prošle godine. Obrazložila je da joj je cilj bio izgubiti na tjelesnoj masi i time si povećati izglede za naslov, koji je i osvojila.

S obzirom na to da zbog dvogodišnje suspenzije neće moći nastupiti na kvalifikacijskom natjecanju za Igre u Londonu, mlada će gimnastičarka ostati bez prilike za olimpijsku medalju.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.