ŠAH

Rus Valerij Popov na čelu kvarteta, a Hrvoje Stević deveti

Foto: Robert Anić/Pixsell
Rus Valerij Popov na čelu kvarteta, a Hrvoje Stević deveti
10.12.2018.
u 00:30
U konkurenciji 409 igrača iz 37 zemalja, među kojima je bilo 67 velemajstora i 57 međunarodnih majstora, pobijedio je Rus Valerij Popov
Pogledaj originalni članak

U hotelu 'Aleksandar Palace' završeno je pojedinačno Europsko prvenstvo u ubrzanom šahu, disciplini u kojoj svaki igrač za partiju ima 15 minuta uz dodatak od 10 sekundi nakon svakog odigranog poteza. U konkurenciji 409 igrača iz 37 zemalja, među kojima je bilo 67 velemajstora i 57 međunarodnih majstora, pobijedio je Rus Valerij Popov, koji je iz 13 partija osvojio 10,5 bodova.

Isto toliko bodova osvojili su i Rus Andrej Esipenko, Turčin Vahap Sanal i Talijan Luca Moroni, ali uz dosta slabiji Buchholz.  Od osmorice hrvatskih velemajstora, baš kao i na Europskom brzopoteznom prvenstvu, najbolji je bio Hrvoje Stević, koji je sa 9,5 bodova osvojio izvrsno 9. mjesto. Hrvoje je jedan od rijetkih koji je natjecanje završio neporažen, a postigao je 6 pobjeda uz 7 remija.
 
Marin Bosiočić je fantastičnim finišem (4 boda iz 4 partije) također stigao do 9,5 bodova, a završio je na 13. mjestu, dok je Davorin Kuljašević zbog poraza u posljednjem kolu od Čeha Davida Navare završio na 21. mjestu sa 9 bodova. Osmi nositelj Ivan Šarić je nakon slabog finiša (1,5 iz 4) sa 8,5 bodova završio tek na 38. mjestu, a po 8,5 bodova osvojili su i Ante Brkić, Zoran Jovanović i Alojzije Janković. Ante Šarić je sa 8 bodova završio tek na 61. mjestu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.