DOSLJEDNOST KAO VRLINA

Runje: Radi ponosa nisam otišao iz Lensa

Foto: Antonio Bronić
Runje: Radi ponosa nisam otišao iz Lensa
25.09.2009.
u 13:50
- Ako već nisam uspio pomoći Lensu da ostane u prvoj ligi, htio sam mu pomoći da se ondje vrati. Nisam mogao pogaziti vlastitu riječ - rekao je Runje.
Pogledaj originalni članak

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije u redovima francuskog prvoligaša Lensa Vedran Runje (33) dao je kratak intervju za internet stranice Le Championnata.

Nakon kratkog osvrta na njegovu karijeru, početke u Hajduku, pa nastupe za Standard, Marseille i Beşiktaş, najviše se spominje njegov posljednji klub Lens čiji je član postao 2007. godine.

I nakon ispadanja u drugu francusku ligu 2008. godine, Runje je ostao u klubu i svojim je obranama predvodio momčad do povratka u Le Championnat već iduće godine. Sada objašnjava zašto je odlučio ostati unatoč ispadanju u drugi rang francuskog nogometa.

- Započeo sam svoju karijeru u Hajduku i od juniora dogurao do prve momčadi, pa po isteku ugovora otišao u Standard. Ondje sam igrao tri godine, pa nešto kratko u Marseilleu i opet u Standardu, zatim u Beşiktaşu i sada ovdje u Lensu. Bilo je pitanje ponosa ostati u klubu nakon ispadanja u drugu ligu. Rekao sam sam sebi da ako već nisam uspio pomoći Lensu da ostane u prvoj ligi, da ću mu pomoći da se ondje vrati. Nisam mogao pogaziti vlastitu riječ. Sada smo ponovno u prvoj ligi i uživam u svakoj minuti svake utakmice - rekao je Runje.

- Imam ugovor s Lensom još tri godine i morat ću se dokazati na travnjaku kako bih zadržao svoje mjesto u udarnoj postavi. Potpuno se mogu zamisliti i kako karijeru završavam ovdje, zašto ne?

U francuskom je nogometu Runje proveo šest sezona noseći dres Marseillea i Lensa prilikom čega je jasno imao i uspona i padova.

- Svaki nogometaš prođe kroz uspone i padove. S Lensom je najgore bilo ispadanje u drugu ligu, s Marseilleom poraz od Ronaldinhova PSG-a na Velodromeu - objasnio je hrvatski reprezentativac čija se momčad nakon šest odigranih kola nalazi na 10. mjestu na ljestvici s osam osvojenih bodova.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.