Dobre vijesti

Rukometni savez BiH osigurao novac za pripreme i odlazak na EURO

Foto: Marko Jurinec
Rukometni savez BiH osigurao novac za pripreme i odlazak na EURO
24.12.2019.
u 21:22
Izbornik reprezentacije Bilal Šuman smatra kako se velika neizvjesnost oko nastupa reprezentacije na EP nije odrazila na ozračje u momčadi i motivaciju igrača
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Rukometnoga saveza BiH Marinko Umičević potvrdio je u utorak kako su osigurana financijska sredstva te da će rukometaši te susjedne zemlje otputovati na Europsko prvenstvo koje će se u siječnju održati u Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

- Možda ćemo ići praznih džepova, ali se nadamo da ćemo bar uspjeti osigurati igračima dnevnice. Platili smo hotelski smještaj i put igrača, a osigurali smo i opremu renomiranog bosansko-hercegovačkog proizvođača - kazao je Umičević.

Prije nekoliko dana je odlazak rukomente reprezentacije na EURO bio pod velikim znakom pitanja, jer je Federalna porezna uprava blokirala račun Savezu, zbog dugovanja u iznosu od oko 850 tisuća eura.

- Ovaj Rukometni savez BiH nije sljednik prošlog Saveza koji nikad nigdje nije bio upisan, niti u sud, niti u Ministarstvu civilnih poslova BiH . Prošli savez je ukinula država. Mi sutra imamo suđenje. RSBiH je tužio Poreznu upravu Federacije BiH, tražimo porezni broj koji nam moraju dati - poručio je Umičević te sa žaljenjem ustvrdio kako je rukometna selekcija državni projekt od kojega je država digla ruke .

Izbornik reprezentacije Bilal Šuman smatra kako se velika neizvjesnost oko nastupa reprezentacije na EP nije odrazila na ozračje u momčadi i motivaciju igrača. U pitanju je  povijesni, debitantski nastup momčadi na EP-u i za Šumana i sve igrače, od kojih neki u nacionalnom dresu igraju čak 18 godina. To će za sve biti vrhunac karijere. 

- To je za njih velika stvar. Ima tu i mladih momaka. Kao što sam to govorio i prije tri godine, BiH može biti stalno sudjelovati na velikim natjecanjima - europskim i svjetskim prvenstvima. Plasirali smo se na EP, u lipnju nas već očekuje doigravanje za svjetsko prvenstvo, znači imamo veliku šansu napraviti kontinuitet i svake godine sudjelovati na velikim smotrama - ocijenio je Šuman.

Reprezentaciju BiH na EURO-u očekuje nastup u iznimno teškoj skupini s Francuskom, Portugalom i domaćinom Norveškom, s kojom se Šumanovi izabranici sastaju 10. siječnja u Trondheimu na otvaranju prvenstva.

- Znam da smo u europskim medijima mi totalni autsajderi, ali meni je važno da stvari koje budemo ovdje radili i dogovorili prenesemo na teren 10. siječnja protiv Norveške. Mi nemamo puno toga za izgubiti, možemo samo napraviti veliko iznenađenje. Svaki bod na EP-u bi nam značio mnogo i na tome ćemo raditi - zaključio je izbornik.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LO
longconra
22:41 24.12.2019.

MooXi.net - sjajan projekt za odrasle koji žele pronaći seksualnog partnera