RIJEKA Na Kantridi su još pod dojmom nedjeljnog poraza

Rubčić: Sramotu protiv Intera ne smijemo olako zaboraviti

11.11.2008.
u 16:56
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Rijeke već u srijedu imaju priliku zaboraviti nedjeljnu sramotu protiv Intera i konačno skinuti prokletstvo Kantride. Zagreb nije nimalo lak protivnik, posebno ne u četvrtfinalu kupa, ali Riječanima je kup jednako važno natjecanje kao i prvenstvo.

– Nemamo pravo reći da nam je kup jedina mogućnost za izlazak u Europu. Nismo zaboravili i ne smijemo zaboraviti Inter, utakmicu koje se moramo stidjeti. Dobrog plasmana u prvenstvu nismo se odrekli, jednako nam je važno kao i kup, poručio je trener Rijeke Robert Rubčić.

Nema sukoba s Anasom
Rijekin strateg otklonio je bilo kakve primisli o sukobu s kapetanom Anasom Sharbinijem. Istina jest da je Sharbiniju, kao i svima ostalima, rečeno da ne smije igrati privatne utakmice i da je nedjeljni pristup igri bio nedopustiv. Sharbinijevo zmišljenje o više igrača na sredini terena jednako je mišljenju stručnoga stožera. O tjelesnoj pripremi, nedovoljnoj kvaliteti ili pak načinu treniranja sada se ne može govoriti s obzirom na to da se utakmice igraju svaka tri dana. Rijeku redom čekaju Zagreb, Hajduk, Dinamo i Croatia. Za analize bit će vremena tijekom zimske stanke. Potenciranje sukoba, koji zapravo i ne postoji, nije nikomu u interesu, a razmjena mišljenja nije naodmet.

Rubčić se odlučio za promjenu formacije u 4-4-2. Odmarat će se Novaković i Bodrušić. Od prve minute igrat će oporavljeni Ljubović, te Dabac, Fernandez i Landeka.

Agresivnije po loptu
– Igrat ćemo zgusnutije u sredini jer je to najveći problem. Predaleko stojimo od igrača, dajemo protivniku da igra, bez ambicija da mu oduzmemo loptu. Da je bilo pet posto zalaganja više, svladali bismo Inter. Igrači moraju biti svjesni da samo tako možemo naprijed. Osmo mjesto peče, ali zaslužujemo ga, a samo da svi daju tih pet posto više, bili bismo u vrhu - zaključio je trener Rubčić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr