hvali suigrača

Rooney: Giggs je savršen primjer profesionalca

Foto: AFP
Rooney: Giggs je savršen primjer profesionalca
15.02.2010.
u 18:47
Uefa.com donosi priču o Wayneu Rooneyju, najvećem adutu Manchester Uniteda uoči prvog dvoboja osmine finala Lige prvaka protiv Milana, na San Siru u utorak.
Pogledaj originalni članak

Posljednja iskustva ''crvenih vragova'' s ''rossonerima'' u Ligi prvaka nisu dobra i ugodna. Rooney je kao 19-godišnjak bio dio Manchesterove momčadi koja je u sezoni 2004/05 ispala od Milana u osmini finala s ukupnih 2:0. U obje utakmice Milan je bio bolji s 1:0. Dvije sezone kasnije, ovi su se klubovi opet sastali u nokaut fazi, i to u polufinalu. Rooney je zabio dva gola za pobjedu Uniteda na Old Traffordu 3:2 u prvom susretu, ali je Milan u uzvratu trijumfirao s 3:0.

- Uvijek nam je bilo teško igrati protiv Milana, a tako će biti i u ovim utakmicama. Milan se malo mučio na početku ove sezone, ali je u zadnja dva mjeseca pronašao pravu formu i sada igraju dobro. Prema tome, znamo da nas čeka težak posao – kaže Rooney, koji je ove sezone s 21 pogotkom vodeći strijelac u Premiershipu, a zabio je i jedan gol u natjecanju po skupinama u Ligi prvaka.

Zna da će u utorak morati odigrati na svojoj najvišoj razini ako želi dobar rezultat svoje momčadi.

- U Ligi prvaka, a pogotovo u nokaut fazi, ako vam se ukaže prilika za gol, znate da je morate iskoristiti, jer se vrlo lako može dogoditi da novu nećete dobiti – priča Rooney.

Iako ove sezone više vremena provodi u suparničkim šesnaestercima, nije promijenio naviku vraćanja u obranu i pomaganja svojim suigračima u defenzivnim zadacima.

- Radim to i dalje jer uvijek želim pobijediti. Možda to ponekad i ne bi trebao činiti, kako bi uštedio više energije za napadačke akcije, ali jednostavno sam takav igrač. Uvijek želim dati sve od sebe za pobjedu- objašnjava 24-godišnji napadač, kojem je supruga 2. studenog prošle godine rodila sina.

Rekao je pokoju i o menadžeru Alexu Fergusonu.

- Još uvijek, i u ovim poznijim godinama, Sir Alex ima nevjerojatnu strast i glad za pobjedama. I definitivno uspijeva to prenijeti i na nas, igrače.

Roneey je tijekom cijele karijere bio prepoznatljiv po svom ''prirodno agresivnom ponašanju'' i prgavom temperamentu, zbog kojeg je i vrlo često ulazio u verbalne sukobe sa sucima. Danas se to promijenilo. Čak i sam tvrdi da sada ''napokon može otići kući i zaboraviti na nogomet'', pogotovo otkad je postao otac.

- Morao sam se promijeniti, pogotovo u odnosu sa sucima. Danas možete dobiti žuti karton ako samo i pogledate suca. Bolje je ne ulaziti u bilo kakve rasprave sa sucima, vrlo su laki na dijeljenju žutih kartona.

Na kraju, još je jednom, po tko zna koji put, ispoljio javno divljenje prema 36-godišnjem velškom suigraču Ryanu Giggsu, kojeg smatra prototipom uzornog profesionalca.

- Sve što on radi u svojoj karijeri je ispravno. Vodi veliku brigu o svom tijelu, prakticira jogu, pazi na ishranu. Ako želite prikazati nekog nogometaša kao uzornog, onda je Ryan Giggs perfektan primjer – zaključuje Rooney.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.