STATISTIKA

Ronaldo i Higuain bolji od Šukera i Mijatovića

Foto: AFP
Ronaldo i Higuain bolji od Šukera i Mijatovića
17.03.2010.
u 11:32
Kroz analizu dosadašnjeg učinka, španjolski sportski dnevnik AS ustvrdio je da su Cristiano Ronaldo i Gonzalo Higuain najbolji napadački par Real Madrida u posljednjih dvadeset godina.
Pogledaj originalni članak

Portugalski i argentinski nogometni reprezentativci zajedno su do sada postigli 34 pogotka, od čega Higuain 19 (u 20 odigranih utakmica), a Ronaldo 15 (u 17 odigranih utakmica).

Ukupno je u španjolskoj Primeri do sada odigrano 26. kola, a pogled dvadeset godina unatrag kazat će da niti jedan napadački par "kraljeva" nije bio tako raspucan.

Uspjeh dvojca tim je veći ukoliko se zna da je Higuain propustio šest, a Ronaldo devet utakmica kroz dosadašnji dio lige.

Apsolutni rekorderi Reala u istom broju odigranih utakmica su Meksikanac Hugo Sanchez i Emilio Butragueño, koji su sezone 1989/1990 postigli 36 golova, od čega 27 Sanchez.

Sljedeći na toj listi je hrvatsko-srbijanski napadački tandem "kraljevskoga kluba" kojeg su činili Davor Šuker i Predrag Mijatović. Postigli su, nakon 26. kola, u sezoni 1996/97 Šuker i Mijatović 31 gol, baš kao i Raul i Ronaldo koju godinu kasnije.

Real Madrid, najbolji napadački tandemi u posljednjih 20 godina nakon 26. kola:

1. Higuain i Cristiano Ronaldo 34 gola

2. Šuker i Mijatović 31

3. Raul i Ronaldo 31...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GA
gafe
12:22 17.03.2010.

jao koja fotomontaza

OB
-obrisani-
13:31 17.03.2010.

Mogli su bar zbrisat Snijdera u pozadini...