PROSINEČKI ZA MAX!

Ostajem izbornik Azerbajdžana unatoč ratu!

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Ostajem izbornik Azerbajdžana unatoč ratu!
14.04.2016.
u 20:30
- Nemojte me sada loviti za riječ da ćemo otići na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine ali protiv svake momčadi možemo igrati i nitko nas baš neće lako pobijediti. U kvalifikacijama imamo jako tešku skupinu: Češka, Norveška, Sj. Irska, Njemačka i San Marino - rekao je Prosinečki za Max!
Pogledaj originalni članak

Kada je u Hrvatskoj, njegova je glavna “baza” nedavno otvoreni Padel centar na Zagrebačkom velesajmu.

– Projekt je sjajan! Uživam s prijateljima. A i reakcija ljudi koji se žele okušati u tom novom sportu je sjajna – kaže Robert Prosinečki, koji je s prijateljem Jankom Jankovićem ušao u ovaj posao.

Put u Baku odgodio je zbog novih ratnih zbivanja koji su nakon dvadesetak godina ponovno eskalirali između Azerbajdžanaca i Armenaca.

Zidane je zaslužio šansu

- Najprije žalosno je da se takvo što događa bilo gdje u svijetu, da netko gine. Ratna zbivanja nisu blizu glavnog grada. Surpuga se malo boji jer nam djeca tamo idu u školu, ali što sada, zakasnit će par dana.

Poslodavci trljaju ruke, Robi je napravio dobar posao.

– Iskorak je napravljen. Kada sam govorio da protiv Hrvatske možemo odigrati dobro, to smo i pokazali. Nemojte me sada loviti za riječ da ćemo otići na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine ali protiv svake momčadi možemo igrati i nitko nas baš neće lako pobijediti. U kvalifikacijama imamo jako tešku skupinu: Češka, Norveška, Sj. Irska, Njemačka i San Marino.

Kada govori o hrvatskim šansama na Euru, ističe samo jednu utakmicu. Onu protiv Turske.

– Turci su već godinama jaki. Jedno vrijeme su ispali iz tog europskog vrha pa su se sada opet vratili. Ta utakmica će odlučivati o prolasku skupine. Budemo li pravi, dobit ćemo. Vjerujem da smo bolja momčad.

Ne propušta oglede svojih bivših momčadi, Reala i Barcelone.

– Nakon sraza s Realom Španjolci kažu da je Barcina igra pala kada je Rakitić izišao. Utakmice odlučuju ova trojica naprijed. Nije on taj koji odlučuje utakmice, njegova uloga se zna i sjajno je odrađuje. Ja sam prezadovoljan. To vrijedi i za Luku.

Hoće li Zidane biti dugoročno rješenje za Real?

– Dobio je kredit nakon pobjede nad Barcelonom. Smatram da bi mu trebali dati šansu.

I Kina donosi revoluciju u nogomet. Tamošnji klubovi očito su odlučni u namjeri da ulože veliki novac.

- Ne znam hoće li to značiti novi poredak. Ali dovode igrače koji su u naponu snage i to mi je jako interesantno. Jedino je pitanje koliko će ta priča trajati.

Cijela Europa priča o Leicesteru?

– Svi su očekivali da će pasti i da njihov niz neće dugo trajati. Očito je Claudio Ranieri napravio sjajnu kemiju. Imate boljih momčadi, s više novca, no oni su došli na razinu da igraju koliko im treba za pobjedu.

Do Bilića su bili u ‘cirkusu’

Slaven Bilić radi odličan posao s West Hamom.

– Baš tako. Odličan posao radi Slaven. Pa njegovi igrači su pričali da su bili “u cirkusu” do njegova dolaska. A sada se ravnopravno bore s pet najboljih momčadi u Engleskoj. Njegova momčad ima veliko samopouzdanje, jer nerijetko su se ove sezone vraćali iz rezultatskog minusa. A to mogu momčadi koje su dobro vođene. Naravno, imaju kvalitetu, a Payet je čudesan igrač.

Hrvatski nogomet prati...

– Nemojte me pitati kako tko igra.

Turbulencije u Hajduku?

– Ne kužim to. Stalno se bune, stalno neki problemi. Ne kažem da u njihovim zahtjevima i nema istine. Ali, ne može ti stalno biti kriv drugi – mama, tata, baka, Mamić, reprezentacija... Gledao sam ih protiv Splita, Dinama... To je negledljivo! Pa i kada te ne kradu nisi na razini na kojoj bi trebao biti i mislim da o tome moraju povesti malo više računa – zaključio je Prosinečki.

Cijeli tekst pročitajte u sportskom tjedniku Max!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar gospon Fulir
gospon Fulir
01:30 15.04.2016.

Bravo Robi! Treba reći istinu - popu pop, a bobu bob! Kad nešto ne valja - ne valja!!! E, da je njima jedan Mamić! Ispada da su ljubomorni!!!!!!!!!!!!!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
13:13 15.04.2016.

ostal si i u zvezdi unatoc ratu....

AN
Andreeejjj
21:29 14.04.2016.

ROBI kraljinaaaaaaaaaaaaaaa!!!