Divna gesta

Robert i Anica Kovač uplatili 20 tisuća eura za pomoć bolnici u Livnu

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Robert i Anica Kovač
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Zlatko Dalić
Foto: MORH / M. Čobanović
Mate Rimac održao predavanje kadetima
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Ivan Velić
21.04.2020.
u 13:07
Humanitarnu akciju pokrenulo je i uspješno vodi petero mladih Livnjaka: Luka Novokmet, Mario Šandrk, Mateo Dolić, Ana Tokić i Antonio Džeko
Pogledaj originalni članak

U veliku humanitarnu akciju "Pomoć bolnici Livno" uključili su se i proslavljeni hrvatski nogometaš Robert Kovač i njegova supruga Anica, koji su u utorak uplatili 20 tisuća eura.

Velikodušnom donacijom za kupnju zaštitne medicinske opreme, koja će Županijskoj bolnici „Dr. fra Mihovil Sučić“ pomoći da se lakše bori s epidemijom koronavirusa, bračni par Kovač pridružio se velikom broju Livnjaka koji na različite načine pomažu rodnom kraju.

>>Ovi mladi ljudi velika srca podigli su na noge sve Livnjake

Robert Kovač, kao i njegov brat Niko, rođeni su u Berlinu, ali su im korijeni u livanjskom selu Lusniću. Među donatorima su i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, donedavni trener Cibone Ivan Velić, a poduzetnik Mate Rimac ponudio je pomoć u nabavi opreme.

Humanitarnu akciju pokrenulo je i uspješno vodi petero mladih Livnjaka: Luka Novokmet, Mario Šandrk, Mateo Dolić, Ana Tokić i Antonio Džeko, a dosad su prikupili 63 tisuće eura na PayPal računu te 80 tisuća konvertibilnih maraka na računu u Bosni i Hercegovini.

Tim novcem kupuju respiratore, zaštitna odijela, maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva, a osim livanjskoj bolnici opremu daruju i domovima zdravlja u Livnu, Kupresu, Glamoču i Drvaru.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

JT
Jedan_tamo
13:32 21.04.2020.

@naspajdas: reklama za sto? za njih kao osobe? ne... Robert nije taj karakter.

TU
tulipani
14:58 21.04.2020.

a hdz za kojega je robert sa svojim bratom snimao spot pokrao 20 milijardi kuna..........i tko je onda patriot,ja koji ne dam ni kunu hdz-ovoj kliki ili on koji da 20 000 kuna i podržava one koji su pokrali mlijarde

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
13:57 21.04.2020.

...neka ti ne zna ljevica što ti čini desnica...ako iskreno želiš pomoć, onda to radiš u tišini...ovo drugo zove se plaćeni oglas, iliti reklama...