Alejandro Fernández Iglesias

Rijeka u bivšem nogometašu Reala pronašla zamjenu za Kramarića!

Foto: HNK Rijeka
Rijeka u bivšem nogometašu Reala pronašla zamjenu za Kramarića!
29.01.2015.
u 22:23
Igrao je uglavnom u drugoj momčadi Reala, a debitirao je i za prvu momčad 2011. godine kod trenera Josea Mourinha.
Pogledaj originalni članak

Dosadašnji igrač španjolskog prvoligaša Espanyola, Alejandro Fernández Iglesias, poznatiji kao Alex, novi je igrač HNK Rijeka. Dogovorom klubova ovaj 22-godišnji veznjak dolazi na besplatnu posudbu u do kraja sezone 2014./2015. uz mogućnost da HNK Rijeka otkupi njegov ugovor po unaprijed dogovorenim uvjetima.

Alex, po vokaciji vezni igrač, priključit će se treninzima prve ekipe u petak ujutro. Dojmovi po potpisivanju ugovora i nakon upoznavanja nove sredine su mu više nego pozitivni.

- Već duže vrijeme znam za Rijeku jer sam gledao utakmice protiv Betisa prošle i protiv Seville ove sezone Europske lige. Rijeka mi se čini kao savršen klub u kojem mladi igrač može dodatno napredovati.  

Iako ima iskustva iz jedne od najjačih europskih liga, Alex zna da se mora dokazati i u novoj sredini.

- Sve što sam napravio sad ostavljam iza sebe. Treba se okrenuti budućnosti. Želim što prije upoznati suigrače, trenera i način rada u Rijeci. Želim svima pokazati da ste u meni dobili igrača na kojeg se možete osloniti i koji će za klub dati sve od sebe. Ovo je izazov ali i velika prilika za napredak u daljnjoj karijeri čemu se iskreno veselim – izjavio je Alex.

Njegov brat Nacho također profesionalno igra nogomet i to kao prvotimac Reala iz Madrida. Nije trebalo dugo da Alex preko bratova suigrača Luke Modrića sazna nešto više o Rijeci.

- Luka mi je puno pričao o Rijeci. I mogu vam reći da mi je to uvelike pomoglo u odluci. Pričao mi je o stabilnosti kluba, o projektu koji je klub zacrtao kao i o atmosferi na utakmicama. Posebno mi je naglašavao ljepote Rijeke i Opatije.

Alex je rođen u Madridu 15. listopada 1992., a već kao 13-godišnjak je počeo igrati za mlađe uzrasne kategorije Reala iz Madrida. Igrao je uglavnom u drugoj momčadi Reala, a debitirao je i za prvu momčad 2011. godine kod trenera Josea Mourinha.

Početkom sezone 2013./2014. Alex je prešao u Espanyol iz Barcelone za koji je odigrao 29 utakmica u Primeri. Bio je stalni član mlađih uzrasnih kategorija reprezentacije Španjolske, dok je na Europskom prvenstvu igrača do 19 godina 2011. godine u Rumunjskoj proglašen najboljim igračem prvenstva.

Španjolska je tada dohvatila osmi naslov europskog prvaka, a Alex je bio predvodnik generacije u kojoj su bili Alvaro Morata (najbolji strijelac tog turnira ), Gerard Deulofeu, Dani Carvajal, Paco Alcacer...

>> Rijeka otpisala Jajala: Razlozi napuštanja priprema su izrazito neugodne prirode

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MO
mojazemlja
22:44 29.01.2015.

Domaće je domaće..

MO
mozdaznam
23:16 29.01.2015.

rijeka u bivšem napadaču vidi.... a čovjek veznjak.... sta na kraju ?

AU
aussieboy
07:50 30.01.2015.

Decko odigrao JEDNU utakmicu za Real i tu je zavrsio, ali vecernjak pravi senzaciju od toga!!!