Branič Španjolske

Raul Albiol: Uvijek se može dogoditi da utakmica završi 2:2...

Foto: AFP
Raul Albiol: Uvijek se može dogoditi da utakmica završi 2:2...
16.06.2012.
u 15:30
Hrvatska ima talentirane igrače pa ćemo morati biti jako koncentrirani u utakmici protiv njih
Pogledaj originalni članak

Dva dana uoči utakmice protiv Hrvata Španjolci su na press konferenciju doveli Raula Albiola iz Reala (32 nastupa, 0 pogodaka) i Alvara Negreda iz Seville (8/5), momke čiji su izgledi za nastup na Euru jednaki Buljatovim i Kalinićevim.

Nije trajalo dugo, samo 17 minuta, toliko su novinari rešetali simpatični španjolski dvojac. Naravno da su u ofenzivi bili Talijani, silno opterećeni rezultatom 2:2. Ne da im vrag mira, oni stvarno misle da će se Hrvati i Španjolci dogovoriti, kao Šveđani i Danci prije osam godina...

- Pakt s Hrvatima? Ma može utakmica uvijek završiti i 2:2, ali uvjeravam vas da i Hrvati i mi na teren istrčavamo s namjerom da dobijemo utakmicu. Glupost je uopće i pomisliti da bi moglo biti dogovora – kazao je Albiol, branič koji je prošle sezone sudjelovao u demoliranju Dinama u Madridu (6:2).

Pitanje za Negreda – jeste li se čuli sa suigračem Rakitićem za vrijeme boravka u Poljskoj?

- Poslije njihove utakmice s Talijanima poslao sam mu mail; čestitao sam mu na igri, pitao ga za obitelj. Ni o čemu drugome nije bilo govora – uzvratio je Alvaro.

Jeste li razočarani što na EP-u niste u prvoj jedanaestorici?

- Ne, boravak ovdje za mene je nagrada, povlastica. Čekam strpljivo svoju šansu, a ako se ona ukaže, dat ću sve od sebe - kaže gorostasni centarfor Seville.

Opet jedan Talijan za Albiola: što mislite hoće li završiti 2:2? Raul se nasmijao na provokaciju...

- Želimo prvi dio zaključiti sa sedam bodova, samo o tome razmišljamo.

Koga želite u četvrtfinalu – Engleze ili Francuze?

- Francuzi su jači od Engleza, ali – želimo li do finala, moramo dobiti svakoga, pa nam je i svejedno tko nas čeka - uzvratio je Albiol.

Kopiraju li Francuzi španjolski stil igre?

- Ne. Svatko ima svoj stil, Francuzi igraju drugačije od nas – kaže Albiol

Jesu li vas pogodile kritike za igru protiv Talijana?

- Italija je vrlo jaka reprezentacija, naročito u obrani i tu utakmicu bilo je nemoguće pobijediti – dodaje Albiol.

Što mislite o četvrtfinalu Španjolska – Engleska?

- Englezi baš ne briljiraju, ali, polako, idemo redom - prvo pobjeda nad Hrvatima – odgovara Albiol.

Klade li se španjolski igrači na rezultate utakmica Europskog prvenstva?

- Da, gledamo ih zajedno i prognoziramo rezultate. Najuspješniji u tome za sada je Cesc Fabregas, drugi David Silva, a ja sam treći – kaže Albiol.

Koja je prognoza za utakmicu protiv Hrvatske?

- 1:0 za Španjolsku – kaže Albiol.

- 2:0 za Španjolsku – prisnažuje Negredo.

- Sigurno se neću kladiti na 2:2 – zaključuje Raul Albiol.

Španjolci su u subotu od 19 sati u Gniewinom odradili posljednji jaki trening uoči Hrvata. Bio je otvoren samo 15 minuta, no kod njih nema nepoznanica – Del Bosque će izvesti istu postavu koja je slomila Irce: Casillas – Arbeloa, Pique, Ramos, Alba – Xabi Alonso, Busquets – Silva, Xavi, Iniesta – Torres.

Prvih 11 vrijednih 380 milijuna eura! Podsjetimo, posljednju službenu utakmicu izgubili su 16. lipnja 2010. godine od Švicarske (0:1) na SP-u u Južnoj Africi. A posljednji poraz na Europskom prvenstvu doživjeli su 20. lipnja 2004. godine kada ih je Portugal svladao 1:0. Od tada su u sljedećih 9 utakmica na EP-ima remizirali dvaput, samo s Talijanima (0:0, pa pobjeda na 11-erce 2008.) i 1:1 sada u Gdanjsku.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
-obrisani-
16:14 16.06.2012.

Naravno da ima utakmica koje zavrse nerjeseno i sa 2:2... Samo Spanjolci su dva puta na velikim natjecanjima namjestali.... Spanj. vs.. Sjev.Irska 1982 Spanj.vs Malta 1984... Znaju to Talijani i sad misle da ce tako biti ... Nama namjestanje ne treba.... Bolje posteno izgubiti nego prljavo proci.... !

PE
petar17
16:37 16.06.2012.

kako se niko nije upitao dalice talijani pobijediti irce sa vise golova razlike ili se to podrazumjeva posto je trener iraca talijan

OB
-obrisani-
15:51 16.06.2012.

Evo strucnjaka Andreeejjjj..... nemoz ti a da na svaki clanak o reprezentaciji S****..... sta te briga za nas balkance . ti si zagorec...