PREMA FOUR FOUR TWO

Rakitić je hrvatski Agüero!

Foto: Reuters
Rakitić je hrvatski Agüero!
10.03.2010.
u 15:44
Jedan od najcjenjenijih nogometnih časopisa na svijetu, britanski Four FourTwo, u rubrici u kojoj se prati talente, predstavio je hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.
Pogledaj originalni članak

Pod naslovom "Hrvatski Agüero" Englezi su upoznali svoju čitalačku publiku s njima relativno nepoznatim 21-godišnjim veznjakom Schalkea.

- Rakitić igra objema nogama, stoga može stvarati prilike suigračima i reagirati brže od prosječnih igrača. Iako nema naročitu golgetersku reputaciju, vrlo je opasan u prekidima te je sposoban, kad je u punoj formi, vući poteze koji odlučuju utakmice - piše u izdvojenoj "presudi", uz ocjene u rasponu od 1 do 10 za devet elemenata igre.

Isti izvor navodi i da je Felix Magath, strogi Rakitićev trener u Schalkeu, u prosincu prošle godine javno rekao da je jedna od najproblematičnijih pozicija u njegovu sastavu ona ofenzivnoga veznog igrača, s brojem 10. Taj broj nosi Rakitić, no Magath ga je u posljednje vrijeme više udaljio od vrata te ga forsira na poziciji jednoga od dvojice zadnjih veznih igrača.

Također se navodi prošla sezona pod Nizozemcem Fredom Ruttenom kao najveća noćna mora u karijeri mladog Hrvata, koji je blistao u Baselu prije no što je, u ljetu 2007. godine, stigao u Gelsenkirchen.

- Bilo je to najteže razdoblje u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nadam se da ću u vremenu koje dolazi profitirati od rada s Felixom Magathom u istoj mjeri u kojoj je profitirao Wolfsburgov veznjak Zvjezdan Misimović – citirali su Rakitića u Four Four Twou.

FourFourTwo, ocjene nogometnih elemenata Ivana Rakitića (1-10):

Igra glavom – 3

Duga lopta – 7

Duel-igra – 4

Kreativnost – 7

Kombinatornost – 7

Voljni moment – 6

Udarac – 8

Tempo – 8

Dribling – 7

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.