Schalkeova važna karika u vezi

Raketa: Raul je skroman i tražio je pomoć kad je došao!

Foto: 'ALEX DOMANSKI'
Raketa: Raul je skroman i tražio je pomoć kad je došao!
01.08.2010.
u 19:40
Sasvim je normalan dečko, bez posebnih zahtjeva, a s njim i još dva-tri pojačanja jurnut ćemo po naslov prvaka
Pogledaj originalni članak

Ivan Rakitić nam se javio odlično raspoložen. Pripreme za novu sezonu idu po planu, a naš reprezentativac će i ove godine biti jedan od najvažnijih kotačića Schalkeove igre.

– Najvažnije je da sam zdrav, a sve drugo će doći. Zadovoljan sam statusom u momčadi – počeo je Raketa.

Schalke će u novu sezonu ući znatno pojačan. Iz madridskog Reala stigao je Raul. Jedna od ikona španjolskog nogometnog diva.

– Posljednja dva-tri mjeseca nije trenirao zbog problema s ozljedom i očito je da će na tom planu još morati raditi. No, igrač takve kvalitete fizičke nedostatke kompenzira nogometnom inteligencijom i iskustvom. Nema sumnje da će biti veliko pojačanje za Schalke.

Kakav ste dojam stekli o bivšoj Realovoj zvijezdi?

– Ma sasvim je normalan, pristojan dečko. Bez ikakvih posebnih zahtjeva. Razgovarao sam s njim i najvažnije mu je da se što prije privikne na novu momčad. Od svih nas zatražio je pomoć i potporu u tom smislu.

Kako tumačite sve češći dolazak velikih zvijezda u Bundeligu, to prije nije bio slučaj?

– U tri posljednje godine otkako sam ja u Njemačkoj u ligi je napravljen veliki iskorak što se tiče kvalitete. Sada imate osam-devet momčadi koje se gotovo ravnopravno mogu boriti za naslov. Nije više samo Bayern dominantan. Nema sumnje da će njemačka liga u sljedećih nekoliko godina postati najjača u Europi. Osim Raula, dovest ćemo još dvije-tri velike zvijezde njegove klase. To vam dovoljno govori.

Koliko Schalke može u novoj sezoni?

– Nema dvojbe da ćemo biti uz bok s nekoliko najboljih momčadi

Bolji od prvaka Bayerna?

– Teško je sada govoriti o Bayernovoj kvaliteti, jer u Gelsenkirchen na Liga Total kup došao je s pričuvnim sastavom. Najbolji se još odmaraju. No, sigurno je da neće moći bez pomoći Ivice Olića i Danijela Pranjića – zaključio je Rakitić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DA
dario2612
21:56 01.08.2010.

stvarno je majstorski gol zabio Raul za 3:1 pobijedu danas protiv Bayerna

DO
downunder
09:26 02.08.2010.

EUJanez, još ništa od dečka ha? Šteta, navijam za tebe.

OB
-obrisani-
07:46 02.08.2010.

Raketa: Raul je skroman i tražio je pomoć oko nabavljanja kvalitetnog LCD televizora kad je došao! On zna da smo mi iz ekipe balkanskih kockastih majstori odabira pravih TV i traženja kvalitetnih položaja kod sjedenja na sofama posle World Cupa 2010..