francuska neće u 1/8F

Pršo: Benzema i Nasri unose razdor

Foto: Reuters
Pršo: Benzema i Nasri unose razdor
08.06.2010.
u 09:06
Slavni kockasti ne vidi JAR u osmini finala i objašnjava odnose u Francuskoj.
Pogledaj originalni članak

Kako predsjednik Fife Sepp Blatter nije učinio što je morao, te omogućio novu utakmicu Francuske i R. Irske u dodatnim kvalifikacijama, sramota zvana Henryjevo dvostruko igranje rukom odvelo je tricolore u Johannesburg.

- Sramota je velika, ali mogu razumjeti Henryja, kao što sam shvaćao Maradonu. Želja za pobjedom je u tom trenutku bila veća. No, da se razumijemo, bilo bi najpoštenije da se igrala nova utakmica - priča nam Dado Pršo, slavni kockasti 9, koji je nakon završetka karijere ostao živjeti na Azurnoj obali.

Francuzi putuju na SP, iako je dvojbeno jesu li to zaslužili.

– U onoj utakmici s Ircima nisu. Nisu ni po igrama u skupini, imali su puno problema i puno sreće.

Prije starta priprema izbornik Raymond Domenech prekrižio je Realova napadača Karima Benzemu, te Arsenalova veznjaka Samira Nasrija. Svi su ostali u čudu.

- Dosta dobro poznajem prilike u reprezentaciji Francuske. Henry, Gallas i Ribery, tri najutjecajnija nogometaša, odlučila su u razgovoru s izbornikom da spomenuti dvojac ne pozove!

Zbog čega?

– Ne uklapaju se u tu cjelinu, jednostavno su dosad bili inicijatori razdora i svađa unutar momčadi.

Kakav je izbornik Domenech, mnogi kažu da je nepodnošljiv?

– Ima problema s komunikacijom, a posebno s novinarima. Zbog toga ga u Francuskoj baš ne vole, no bio je u finalu prije četiri godine, Francuzi se nadaju da mogu ponovo daleko.

Koliko?

– Pa, nisu u užem krugu favorita, ali ja ih nikad ne bih otpisao. Proći će skupinu.

Tko uz njih?

– Iako mnogi govore da će suci biti skloni domaćinu, ne vjerujem da će uspjeti. Meksiku dajem sićušnu prednost pred Urugvajem – kaže Pršo.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.