VATERPOLO

Producent Radovich: Iako sam Amerikanac navijat ću za Hrvate

Foto: 'Petar Glebov/PIXSELL'
Producent Radovich: Iako sam Amerikanac navijat ću za Hrvate
16.07.2013.
u 21:00
– Priča je odlična. Počeli smo prije godinu dana i dosad je i igračima i nama išlo sve jako dobro. I u susretu sa SAD-om navijat ću za Hrvatsku iako sam Amerikanac – kazao je Radovich.
Pogledaj originalni članak

Tri dana prije polaska u Barcelonu na Svjetsko prvenstvo izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak donio je tu nikad laganu odluku – tko otpada.

Dva načina igre

Koja su to dvojica igrača prošla cijele pripreme a neće biti među 13 izabranih. Odlučio se za Paškvalina (otpao je Krapić) i Bukića (otpao je Vukičević). U odnosu na sastav koji je osvojio mediteransko zlato u Mersinu, Tucak je zapravo napravio samo jednu izmjenu: u ulozi sidraša Krapića je zamijenio Paškvalinom.

– Povezano je to s naša dva načina igre u napadu. Na jedan način igramo kad je u igri naš, uvjetno rečeno, prvi sidraš Dobud, a na drugi kad njega nema. Tada igramo sa dva sidraša, na tu poziciju ulazi i jedan od braniča. Ocijenio sam da ćemo u toj varijanti bolje funkcionirati s Franom – obrazložio je Tucak dodavši:

– Nije bilo lako, ali moram donositi odluke. Nadam se da su najbolje za hrvatski vaterpolo.

Bit će gotov u listopadu

Reprezentaciju u stopu prati Pete Radovich, američki sportski producent hrvatskih korijena i dobitnik 27 Emmyja. Zajedno sa suradnicima stvara dokumentarni film o našim zlatnim vaterpolistima.

– Priča je odlična. Počeli smo prije godinu dana i dosad je i igračima i nama išlo sve jako dobro. Nadam se da će tako biti i u Barceloni. I u susretu sa SAD-om navijat ću za Hrvatsku iako sam Amerikanac. Sve bi trebalo biti gotovo do listopada ove godine. Vidjet ćemo hoće li biti jedan film ili serija od pet emisija, iako sam ja za ovu drugu varijantu – kazao je Radovich na sada već tečnom hrvatskom jeziku.

Naši se vaterpolisti u Zagrebu pripremaju zajedno s rumunjskim igračima. Sutra u 20 sati na otvorenom plivalištu Mladosti (na onom istom na kojem su osvojili europsku krunu) igrat će i službenu prijateljsku utakmicu. Pa, dođite! Ulazak je besplatan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.