MRAVI SE POJAČALI

Prkačin: Želim pokazati kritičarima da mogu

Foto: Sanjin Strukić/24sata
Nikša Prkačin
Foto: Renato Branđolica
Nikša Prkačin
05.10.2009.
u 16:50
Nikša Prkačin, bivši kapetan Cibone i hrvatske reprezentacije, na godinu dana pristupio je Zagrebu.
Pogledaj originalni članak

Priznajemo, malo smo se savijali ne bismo li odmjerili Prkačina. Mulaomerović je izjavio da je Zagreb s Prkom dobio na visini, a i na širini. Nasmijao se i predsjednik kluba Jelavić.

– Nikša nam je sam pristupio i izrazio želju da zaigra za nas – rekao je predsjednik. Prka je dugo razmišljao hoće li nastaviti karijeru, no dani nakon EP-a u Poljskoj kapetanu reprezentacije gotovo su nametnuli odgovor.

U Zagreb zbog obitelji

– Nisam mogao završiti karijeru onako kako bih je sad završio. Svakog dana čujem i pročitam u novinama nešto ružno o sebi. To mi je dalo motiva da nastavim. U mirovinu ću otići kad me bude volja – priznao je Prkačin.

Zagreb je izabrao zbog obitelji.

– Imao sam nekih ponuda, dvije iz Turske i jednu iz Španjolske, no nije mi se dalo ići u inozemstvo. Opcije su bile Dubrovnik ili Zagreb, u konačnici sam odlučio doći na godinu dana u Trnsko.



Rastanak s Cibonom nije bio težak.

– Nije ostala nikakva gorčina, Cibona je moj klub, momčad za koju navijam, ali nismo mogli dalje surađivati i to je to.

Momčad mrava bivši kapetan Cibone dobro poznaje, jer Zagreb se u odnosu na prošlu sezonu nije puno promijenio.

– Imat ćemo jaku centarsku liniju. Žorić je odličan, Tomić je već potvrđena klasa, a vjerujem da će uz mene i Štimac igrati bolje nego dosad. Iskusni smo na vanjskim pozicijama i vjerujem da smo momčad za respekt. Nadam se da ćemo napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu.

O svojoj ulozi u momčadi Prka još ne zna mnogo jer nije stigao popričati s trenerom Bajramovićem.

Dogovor za 10 minuta

– Meni je cijela priča sa Zagrebom zapravo došla iz neba pa u rebra. Nikad se tako brzo nisam dogovorio s nekim klubom, sve je bilo gotovo za 10 minuta. S trenerom nisam razgovarao, ali ja sam profesionalac, ovo mi je već 17. sezona i poštovat ću ono što se od mene bude tražilo – zaključuje Prkačin.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.