EUROLIGA Cibona u Draženovom domu pobijedila Avellino sa 82:79

Prkačin: Borimo se i za prvo mjesto

26.11.2008.
u 20:54
Pogledaj originalni članak

Najgore utakmice. Utakmice za koje znate da morate pobijediti i one koje svi i očekuju da dobijete. Pogotovo nakon što kod kuće pobjedom ispratite Makabi i Olympiacos, a na gostovanju napravite velik korak svladavši Le Mans. Sjajan posao koji se u Draženovu domu protiv Avellina nije smio kompromitirati.

Loš napad
Bilo je to daleko od dobre košarke, košarke koju Velimir Perasović želi gledati, no pobjedom nakon produžetaka protiv Avellina (82:79, 70:70) Cibona je napravila vjerojatno i ključni korak prema TOP-u 16. Za konačnu potvrdu trebat će vjerojatno još samo kod kuće za dva tjedna svladati Le Mans.

- Nismo igrali na razini posljednjih utakmica. U obrani je još to dobro izgledalo, no u napadu smo promašivali šutove koje inače pogađamo - rekao je Peras.

- Važno je bilo svladati Avellino jer bila je to prva utakmica u kojoj smo zaista morali slaviti. Četiri pobjede nakon prvog kruga puno je više nego što smo očekivali, no nije još ništa gotovo, Talijani su dovoljno jaki da mogu dobiti još tri utakmice - jasan je bio trener vukova.

Cibona je u nekoliko navrata vodila sa šest i sedam koševa prednosti, a u 34. minuti pobjegli su i na plus devet (64:55).

- Mislim da je utakmica sa Splitom na moje igrače ipak ostavila traga. Nismo znali, kad smo to mogli i morali, prelomiti utakmicu. Ali pokazali smo karakter jer dobili smo utakmicu iako mnogo igrača nije bilo baš raspoloženo.

Avellino se uglavnom držao recepta koji je koristila Unicaja igrajući protiv Cibone, a to je udvajanje Prkačina, koji je Talijanima ipak postigao ključne koševe, polaganje za 79:77 33 sekunde prije kraja produžetka, a odmah potom i dva pogođena slobodna bacanja.

- Igrali smo baš onako kako smo i željeli. Bili smo bolji u šutu i može nam biti jako žao što je Cibona na kraju pobijedila i uzela dva boda koja bi i nama bila vrlo važna - rekao je trener Avellina Zare Markovski dodavši da je njegova momčad poražena zbog mnogo izgubljenih lopti i odličnog napadačkog skoka Cibone.

Vukovi svježiji
- Nedostajala su mi i dva igrača i zbog toga sam dosta izgubio na rotaciji. U utakmici koja je trajala 45 minuta Cibona je imala svježije igrače - istaknuo je Markovski.

Kapetan Cibone Nikša Prkačin najavio je, pak, da se Cibona neće samo boriti za četvrto mjesto u skupini.

- S omjerom 4-1 u borbi smo i za prvo mjesto - poručio je Prka.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr