Prvi naslov

Primorje u Zagrebu pobijedilo Jug i osvojilo Jadransku ligu

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Primorje, Jug, Jadranska liga (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Primorje, Jug, Jadranska liga (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Primorje, Jug, Jadranska liga (1)
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Primorje, Jug, Jadranska liga (1)
14.04.2013.
u 19:27
Velike zasluge za pobjedu Primorja ima i njihov vratar Frano Vićan koji je obranio čak dva peterca
Pogledaj originalni članak

Vaterpolisti Primorja osvojili su regionalnu Jadransku ligu. U finalu završnog turnira u Zagrebu, u najjačem klupskom srazu koji u ovom trenutku mogu ponuditi Europa i svijet, Riječani su pobijedili dubrovački Jug s 9:8 (3:1, 1:2, 2:3, 3:2). To je već četvrta pobjeda primorjaša u pet ovogodišnjih odmjeravanja s jugašima, ali i drugi naslov. Na istom mjestu, na bazenu uza Savu koji je ovaj put bio ispunjen do posljednjeg mjesta, Primorje je prije pet mjeseci već osvojilo Hrvatski kup, pobijedivši u finalu gospare.

U utakmici koja je mogla zadovoljiti i najzahtjevnije vaterpolske sladokusce Riječani su poveli s 4:1, a u 21. minuti Jug je zbog trećeg isključenja ostao bez Boškovića. Pri vodstvu primorjaša od 5:4 Denes Varga je propustio realizirati napad s dva igrača više, što se njegovoj momčadi zamalo osvetilo. Azevedo je u protunapadu izjednačio na 5:5, a nakon toga su Dubrovčani preko Ivovića došli u vodstvo od 6:5. Isti je igrač jugaše doveo i u vodstvo od 7:6, no pogoci Sukna, Garcie i Obradovića donose preokret. Pri vodstvu Primorja od 9:7, minutu i 47. sekundi prije kraja, Frano Vićan je obranio i drugi peterac (ovaj put Jokoviću, prije toga Ivoviću) te tako postao junak trijumfa Riječana, što je nešto poslije i potvrđeno njegovim proglašenjem za najboljeg igrača Final Foura.

- Vjerujem da su gledatelji uživali. Bila je to vrhunska partija u kojoj smo mi ipak prikazali malo bolju igru. Bilo je to dovoljno za još jedan trofej - kazao je primorjaš Sandro Sukno, koji je također odigrao izvrsno. Kako je i treći bivši jugaš Obradović imao zapaženu rolu, ostaje činjenica da su Jug razbila njegova djeca.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.