završen mercato

Prijelazni rok u HNL-u: Prodana četiri hrvatska reprezentativca, stigla gomila stranaca

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Prijelazni rok u HNL-u: Prodana četiri hrvatska reprezentativca, stigla gomila stranaca
17.02.2015.
u 16:38
Dinamo nudi priliku mladima, Rijeka kreće u remont, Hajduk napokon zaradio... Ukupno je u HNL došlo 36 igrača iz inozemstva!
Pogledaj originalni članak

Jučer je i službeno, barem za hrvatsko nogometno tržište, završen zimski prijelazni rok. Hrvatski prvoligaši imali su sasvim dovoljno vremena za ciljano jačanje svojih momčadi. Naravno, mnogi su klubovi (Osijek, Zadar) bili limitirani u financijskom smislu, dok je nekima (Hajduk) ipak prioritet bila prodaja igrača... To je rekordna zima po broju od čak 36 igrača koji su u HNL došli iz inozemstva, piše Goal. Prošle zime ih je došlo 25, godinu prije 23, godinu prije toga 15...

DINAMO – Zaradio 12 milijuna eura, mladi stupaju na scenu

Modri su ove zime prilično ispraznili svoju svlačionicu, Maksimir su napustili Šimunić, Ibanez, Brozović, Čop, Andrijašević, Wilson, Addy, Boras... Uz dva donekle dokazana igrača (Musa i Matel) momčad je popunjena mladim snagama iz unutarnjih redova. Registriran je Olmo, oporavljen Hodžić, s posudbe vraćeni Gojak i Pavičić, a iz druge momčadi regrutirani Cekici i Fiolić.

Dinamo je prodajama svoja dva reprezentativca (Brozović i Čop) zaradio oko 12 milijuna eura koji će sljedećih godina polagano kapati u Maksimir. Modri su tako ove zime odlučili ulagati u budućnost te polako nogometnoj Europi predstaviti svoje mlade, iznimno kvalitetne i nadarene snage.  Prvenstvo je već odavno riješeno, do kraja sezone modri još trebaju dohvatiti kup. To niti s postojećim kadrom, uz sav respekt ostalim suparnicima, ne smije biti nemoguća misija.

Što su ove zime napravili ostali hrvatski prvoligaši pročitajte ovdje.

>>Slovenci ne mogu bez nas: Polovicu stranaca čine im hrvatski nogometaši!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ŠU
šušnjar
17:00 17.02.2015.

sada dinamo nije jedina legija stranaca