KAKVA PRIČA!

Prije nekoliko godina radio je kao dostavljač, a sad je uspio srušiti Atletico usred Madrida

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
26.11.2021.
u 12:00
- Njegova priča je divna, ali mislim da je tek na početku. Ima sjajne kvalitete, a ovaj će mu gol dati još više vjere.
Pogledaj originalni članak

I dok je većina zaljubljenika u nogomet vjerojatno pratila derbi petog kola Lige prvaka između Manchester Cityja i PSG -a, jedan dečko iz Milana zasjenio je tu utakmicu bogataša.

Imao sam drukčiji put

Naime, Junior Messias, 30-godišnji Brazilac, Milanu je osigurao 1:0 pobjedu kod Atlética u Madridu i tako talijanskoj momčadi vratio nadu za plasman u nokaut-fazu elitnog natjecanja.

Foto: Reuters

Strijelac jedinoga gola zabio je u 87. minuti, a u igru je ušao u 65. kao jedna od četiri istodobne zamjene. Reći da je to igrač kojega svi znaju bilo bi laž, jer nogometna javnost tek ga sada upoznaje.

– Posvećujem ovo svojoj obitelji i prijateljima u Brazilu. Posebno onima koji su vjerovali u mene i koji su imali vjeru da me dovedu u Milano. Imao sam drukčiji put od drugih pa ovaj cilj posvećujem njima. Ovo je najvažnija stvar koja mi se do sada dogodila – rekao je nakon utakmice Messias, koji ima zanimljivu životnu priču.

Naime, Junior je, kada se doselio u Italiju s obitelji, radio kao dostavljač. Nogomet je igrao tek usput. Sa suprugom, sinom i bratom preselio se u Torino gdje je počeo raditi kao dostavljač hladnjaka i drugih kućanskih aparata kako bi preživio i plaćao račune, a u slobodno vrijeme s amaterima je ‘napucavao loptu’.

Njegov nogometni put bio je postupan i temeljit. Prošao je sve; od četvrte, treće, druge i prve talijanske lige do najjačeg europskog klupskog natjecanja na svijetu.

Pohvalio ga i Pioli

Bivši nogometaš Torina Ezio Rossi otkrio ga je 2015. i predložio mu da svoj hobi pretvori u unosan posao. Brazilac je tada prešao kod četvrtoligaša Casale, a zatim je igrao za Chieri i Gozzano, s kojim je 2018. izborio plasman u Seriji C. Stvari su postale ozbiljnije kada je 2019. počeo igrati za Crotone u Seriji B, a klub je tada izborio promociju u Seriju A.

Foto: Reuters

U najjačoj talijanskoj ligi zabio je devet golova i upisao četiri asistencije u 36 nastupa pa ga je posljednjeg dana ovogodišnjeg prijelaznog roka doveo Milan. Svlačionicu dijeli sa Zlatanom Ibrahimovićem, Antom Rebićem... i probija se polagano. Do sada je upisao tri nastupa za klub iz Milana. Sa svojih 30 godina upisao je i debi u Ligi prvaka i Milanu vratio nadu. Boljeg primjera za izreku “Nikad nije kasno” od njega nema.

Recimo samo da je Milan za jednogodišnju posudbu platio Crotoneu 2,6 milijuna eura, a idućeg ljeta Juniora može otkupiti za 5,4 milijuna eura.

Nakon sjajnog debija u LP-u pohvalio ga je i trener Stefano Pioli:

– Njegova priča je divna, ali mislim da je tek na početku. Ima sjajne kvalitete, a ovaj će mu gol dati još više vjere.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.