PODRŠKA IZ 1. REDA

Prijatelj Emir: Neću Mirka nasmijavati u svlačionici

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Prijatelj Emir: Neću Mirka nasmijavati u svlačionici
15.03.2013.
u 08:50
- On voli moje filmove i mene kao glumca, a ja sam potpuno oduševljen njime kao sportašom i čovjekom - kaže Emir
Pogledaj originalni članak

Među onim uzvanicima koji će, iz prvih redova ispod ringa, najbolje vidjeti s kakvom silinom udaraju najbolji K-1 borci očekuju se i Davor Šuker, Igor Štimac, Goran Ivanišević, Željko Mavrović, a bit će i glumaca poput Renea Bitorajca i Emira Hadžihafizbegovića.

Među glumcima s ovih prostora Cro Copov najveći navijač zasigurno je Emir Hadžihafizbegović (51), inače ministar sporta i kulture kantona Sarajevo. I on će biti Cro Copova podrška.

- Mirko i ja smo frendovi od prije nekoliko godina. Upoznali smo se na jednom ručku u Puli, kada sam ja imao neke svoje filmove na pulskom festivalu. Iz jednog konvencionalnog razgovora proradila je jedna vrsta emocija. Ustanovili smo da smo senzibilni na iste stvari. On voli moje filmove i mene kao glumca, a ja sam potpuno oduševljen njime kao sportašom i čovjekom. To prijateljstvo je produbljeno njegovim dolaskom u Sarajevo na moje predstave, on upali auto i po kiši i snijegu dođe na moju premijeru, a ja sam sada sa još 10 prijatelja došao gledati njega. Doduše, poklopilo mi se da s Ognjenom Sviličićem snima film \"Mirni ljudi\" pa ću biti dva mjeseca u Zagrebu, no i da ne snimam ja bih došao.

S obzirom da ih veže prijateljstvo, Emir priznaje da mu neće biti lako pratiti Mirkove borbe.

- Drugačije je gledati prijatelja koji igra tenis, Ljubičića ili Ivaniševića, ili gledati Srnu kako igra nogomet, a drugačije Mirka u ringu, u sportu u kojem padaju teški udarci.

S obzirom da je poznat kao sjajan komičar i vicmaher, hoće li Emir prije borbe ući u Mirkovu svlačionicu da ga opusti svojim štosevima?

- Ne, to nikako. On je pod jednim posebnim režimom i te stvari ne treba raditi svima onima koji su u dubokoj koncentraciji pred nastup, ni sportašima ni umjetnicima. To izgleda da može relaksirati, no to može i jako dekoncentrirati. Već 24 sata prije borbe ja ću biti na distanci, neću ga zvati niti mu slati poruke. Tako i ja volim kada igram glavnu ulogu u nekoj predstavi. Niti ja ne volim da se meni ulazi u garderobu.

S obzirom da je Cro Cop poznat kao veliki zafrkant, neki dan je izjavio da su mu prijatelja Drviša strpali u ludnicu, je li pokušao preveslati i svog bosanskog prijatelja?

- Poslao mi je sms poruku privatnog sadržaja i poslao me dobrih 10 kilometara dalje gdje nisam našao nikoga, a trebao je tamo biti neki čovjek. Bilo je je još pokušaja trzanja, no sve je to za sada na razini ogromnog opreza. Kada su ga zvali iz jedne emisije da nešto kaže o meni, pet puta je to odbijao mislivši da mu ja nešto namještam, a na kraju je urednici na telefon rekao: \"Dat ću izjavu ali samo kada se od vas makne taj Hadžihafizbegović koji sluša naš razgovor.\"

Poziv na zajedničko gledanje njegova posljednjeg filma \"Smrt čovjeka na Balkanu\", pretpostavljamo, nije nikakva finta.

- Uvjeren sam da će taj film biti novi hit u regiji pa ćemo ga gledati kao obični gledatelji, uz kokice i zero colu. Ponekad to činim, da odgledam svoj film s ljudima koji me vole kao glumca. Osim toga, Mirko je filmofil, kao dobro poznaje kinematografiju i to je jedan važan segment njegove elokventnosti.

Emir kaže da je pratio surove borilačke sportove i prije upoznavanja s Mirkom?

- Ja sam htio studirati žurnalistiku i biti sportski novinar jer jako volim i pratim sportt. Mene je moj otac, u Tuzli, kontaminirao s boksom, a danas među boksačima imam puno prijatelja. Pokojni Mate Parlov bio je moj gost na svečanosti kada sam dobio Zlatnu arenu, a i Marijan Beneš je moj prijatelj - zaključio je Emir Hadžihafizbegović.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.