MARIO PAŠALIĆ:

Sretan sam što sam zabio za Monaco, ali golovi Dinamu ipak su mi draži

Foto: Twitter
Sretan sam što sam zabio za Monaco, ali golovi Dinamu ipak su mi draži
30.07.2015.
u 11:00
Monacu u četvrtom pretkolu prijete Manchester United, Valencia i Bayer iz Leverkusena
Pogledaj originalni članak

Debi iz snova za Monaco imao je bivši Hajdukov vezist, 20-godišnji Mario Pašalić, briljantnim pogotkom protiv Young Boysa u Bernu, u utakmici 3. pretkola Lige prvaka.

Fantastičan, neobranjiv šut ljevicom za 3:1 rasparao je mrežu Švicaraca i širom otvorio Monacu vrata četvrtoga pretkola.

– Lijepo mi je sjela, krasan je osjećaj zabiti tako važan gol, k tome još i u debiju. Presretan sam, nije moglo biti bolje – rekao je Pašalić nakon povratka u Kneževinu.

Razgovara s trenerom

Je li vam ovo najljepši, najdraži pogodak do sada?

– Ne znam je li najljepši, teško mi se odlučiti, ali znam da nije najdraži. Dva pogotka u derbiju s Dinamom ipak imaju posebno mjesto u mom srcu – kaže Pašalić.

Igrali ste cijelu utakmicu protiv Young Boysa, je li vas to iznenadilo?

– Čak i nije. Na pripremama sam igrao dosta dobro, bio sam u prvoj momčadi, trener je bio jako zadovoljan. Očekivao sam da ću dobiti veliku minutažu protiv Švicaraca. Trener Jardim je odličan, puno razgovara sa mnom, voli mlade igrače i osjećam da bih se u Monacu kod njega mogao naigrati – dodao je Mario.

Kaže kako je baš Jardim inzistirao na njegovu dovođenju, što ga je iznenadilo.

– Računao sam na to da bih mogao ostati u Španjolskoj. Tamo sam se već priviknuo, naučio jezik. Bio sam na odmoru u Splitu, kada sam saznao da me Monaco traži, a kada su poslali privatni avion po mene, shvatio sam da sam im doista važan. Moji prvi dojmovi ovdje su sjajni – kaže Mario.

U četvrtom pretkolu moguć je sraz s Manchester Unitedom, Valencijom, Bayerom. Koga priželjkujete?

– Koga god dobijemo, bit će neizvjesno. Možemo se nositi sa svakim.

Pronašli ste stan u Monte Carlu, imate li već kakvoga slavnoga susjeda?

Tražim stan

– Ne, još sam smješten u hotelu, nisam imao vremena pronaći stan. Pomoći će mi otac Ivan. Tu je i moja djevojka Marija, a uskoro će doći i majka Slavica. Bili su uz mene i u Španjolskoj, puno mi znači njihova prisutnost i potpora – zaključio je Pašalić, kojemu je najveća potpora u momčadi starosjedilac Danijel Subašić.

Inače, Mario Pašalić rođen je u Njemačkoj, u Mainzu, gdje mu je otac igrao nogomet. Kada je imao tri godine, obitelj se preselila u Kaštel-Gomilicu.

U Hajduku je proveo dvije seniorske sezone. Proslavio se u rujnu 2013. godine kada je s dva pogotka torpedirao Dinamo na prepunom Poljudu. Te sezone baš mu je išlo u derbijima, jer je sa dva pogotka odlučio i o pobjedniku derbija svetoga Duje protiv Splita u Parku mladeži.

>> 'Trener mi je čestitao nakon pogotka, a Subašić mi mnogo pomaže'

Pogledajte na vecernji.hr